Madpakke inspiration til børn og voksne

- Få madpakke tips og find lækre opskrifter

En god madpakke behøver ikke at være besværlig eller tidskrævende at tilberede. Det vigtigste er, at madpakken er noget, du ser frem til og som giver dig energi til resten af dagen – og som faktisk bliver spist. Her på siden finder du en masse madpakketips og idéer til, hvad du kan putte i madpakken – både til dig selv og børnene.

Madpakke hack: Slut med slatten salat

En sprød salat på madpakken er en lækker tilføjelse til arbejdsdagen, men for at den skal forblive sprød, er det vigtigt, at du opbevarer den korrekt. I videoen nedenfor viser vi, hvordan du sikrer, at du kan nyde en sprød salat i frokostpausen.

Vegetarisk pålæg

Søger du kødfri alternativer til madpakken, kan du vælge vegetarisk eller vegansk pålæg. Denne type pålæg kan også være en måde at skabe variation i madpakken og medvirke til at du ikke bliver træt af at spise det samme pålæg hver dag.

 

Inspiration til kødfri madpakke

En favorit på farten: Madpakke sandwich

Pak en madpakke sandwich næste gang, madpakken skal være bekvem og velsmagende. En sandwich kan nemt pakkes ind i folie eller i en madkasse og tages med på arbejde, i skole eller på udflugter. Samtidig er der rig mulighed fra at variere en madpakke sandwich med alt fra kødpålæg og ost til grøntsager og hummus. Få flere forslag til madpakken her.

 

Lækre sandwich

Madpakker til børn

Madpakker er en vigtig del af børns daglige rutine, fordi den er med til at sikre, at børnene får lagt en god bund, mens de er væk hjemmefra. Børns smag kan veksle meget, så det kan være en god idé at variere madpakkerne og inkludere en blanding af deres yndlingsmadvarer samt nye og spændende smagsoplevelser. Du kan endda involvere børnene i at planlægge og tilberede deres egen madpakke og øge interessen for mad den vej.

Madpakker til voksne

Madpakker er ikke kun for børn - de er også en praktisk og mættende løsning til voksne på farten. En god madpakke holder energiniveauet oppe i løbet af dagen.

Det behøver ikke at være kompliceret eller tidskrævende at tilberede en madpakke til voksne – og ofte er en sandwich, en salat eller en wrap mere end tilfredsstillende. Når du medbringer din egen madpakke, sparer du også penge, fordi du undgår at købe dyre og ingredienserne er nemmere at gennemskue, når man selv laver den.

Flere tips: Spyd med på madpakken

Madpakken bliver bare sjovere, når den varierer – men det kan være svært konstant at finde på nye måder at servere den. En nem måde at gøre maden sjovere er at putte den på spyd, som vi viser i videoen nedenunder:

Pålæg på madpakken

Der er mange forskellige typer af pålæg at vælge imellem, og det kan være svært at beslutte sig, når man skal vælge. Her kan du overveje kost og personlige præferencer. Du kan f.eks. gå efter Nøglehulsmærket, der angiver, om et produkt opfylder visse kriterier for sundhed.