Lækker vegetarisk salat til ”To Go” med veggie sandwich-skiver

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Lækker vegetarisk salat til ”To Go” med veggie sandwich-skiver

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skyl og halver cherrytomater.
  2. Smuldr fetaosten fint.
  3. Varm en lille pande op og rist sesamfrø til de er gyldne.
  4. Anret salaten i en bowle eller bøtte, der kan lukkes tæt (se TIPS): Først perlebyg i bunden. Derpå i små bunker grillet peberfrugter, cherry tomater, kidney bønner, 1 spsk. hummus, 1 spsk. fetadrys.
  5. Skær Den Grønne Slagter Veggie Sandwichskiver i passende stykker og top salaten.
  6. Pynt med ristet sesamfrø, streger af chilimayo og top med frisk koriander.
  7. Server med det samme, eller pak ned til madpakke.

Velbekomme!

Skøn salat med grønne lækkerier

I denne opskrift har vi virkelig gjort os umage for at fylde retten med gode smage – og også med råvarer, der bare giver fylde og mæthed til en dag, hvor der er brug for lidt ekstra. Så vi har simpelthen pakket en ’bowl’ efter alle kunstens regler, altså med en form for kulhydrat i bunden (her har vi brugt kogt perlebyg, men det kan du variere – se under TIPS), og så godt med hummus, brune bønner, smagfulde grøntsager og lækre toppings ovenpå.

Og endelig har vi sat prikken over i’et med vores fine Veggie Sandwich Skiver, der både giver smag, konsistens og fylde til salaten. Et lækkert bud på en vegetarisk topping, hvis du har lyst til et kødfrit måltid. Men du kan naturligvis erstatte Veggie Sandwich Skiver med andre toppings, som for eksempel en gang ristede Veggie Bites, der lige har fået lidt god krydring til sidst i stegningen.

Salaten er skøn til frokost eller aftensmad, men er også super fin at have med ’To Go’ i en god og tæt bøtte. Så er der nemlig et nemt måltid klart når som helst på dagen, du ønsker det.

 


Tips

  • Hummus kan købes færdigt i de fleste butikker, men det er også supernemt at lave sin egen hummus selv. I givet fald kan du endda variere din hummus i én uendelighed, og næsten i alle regnbuens farver. Prøv for eksempel nogle af disse dejlige og farvestrålende opskrifter på rødbedehummus, ærtehummus eller gulerodshummus. Alle varianterne er meget anvendelige, både som fyld i sandwiches, men også i en lækker burger med vores Veggie BBQ Burger. Du kan for eksempel erstatte enten aioli eller chilimayo i denne vildt lækre Veggie Burger med halloumi med en af de forskellige hummus’er.
  • I denne opskrift har vi anvendt kogt perlebyg til salaten, og det giver en lækker nordisk ’feeling’ til salaten. Men du kan nemt bruge alle mulige andre former for kogte korn, ris eller gryn. En rest brune eller hvide ris fra aftensmaden er en fin base for salaten, ligesom den sydamerikanske quinoa både mætter godt og smager skønt.
  • Salater er en skøn og alsidig ret at tilberede, når der skal tænkes i lækre madpakker. For helt basalt gælder det jo bare om at tømme grøntsagsskuffen og snitte løs, tjekke om der skulle være en god rest fra aftenen i forvejen, for eksempel i form af et par kogte kartofler, lidt ris eller pasta, opfinde en god dressing og så toppe med noget lækkert pålæg. Gør dig selv den tjeneste at investere i en rigtig god madkasse eller bøtte, der har et tætsluttende låg. Og find også gerne en mindre bøtte, som du kan komme en god dressing eller dip i - med grejet i orden, er det kun fantasien, der sætter grænser!

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱