Eggs and “bacon“ engelske muffins

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Eggs and “bacon“ engelske muffins

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 6 stk. Den Grønne Slagter Veggie Skiver
  • 2 hele æg
  • 2 stk. engelske muffins
  • 4 gode spsk. rød peber creme eller haydari
  • ½ grøn squash snittet i julienne på et mandolinjern
  • 2 spsk. hakket persille eller krydderurter efter eget ønske
  • Salt og peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Tænd ovnen på 170 grader.
  2. Læg Veggie Skiver på en bageplade beklædt med bagepapir, og rist dem sprøde i ovnen i ca. 15 min.
  3. Rist i mellemtiden muffins skåret i halve på indersiden.
  4. Tilbered to spejlæg stegt på begge sider, og smag til med salt og peber. Juster selv, om du vil have en løbende blomme, eller om de skal være gennemstegt.
  5. Smør muffins med peberfrugtcreme, og top med spejlæg, squash, sprøde Veggie Skiver og et drys friskhakket persille.
  6. Server lune.

Velbekomme!

 

Tid til klassisk engelsk morgenmad med et twist

Morgenmad er et af dagens vigtigste måltider, og den skal gerne være nem at lave og nærende, så du føler dig godt rustet til at starte dagen. Men nogle gange vil man også gerne gøre lidt ekstra ud af det og lave det lidt ekstra lækkert.

Det kender vi især i England, hvor man har stolte morgenmads traditioner. Hvem kender for eksempel ikke klassikeren med scrambled eggs, altså røræg, og bacon? En af de andre klassikere er engelske muffins med æg og bacon. Du kan lave denne ret i alle mulige variationer, som passer til enhver anledning.

Her får du serveret den engelske muffin med peberfrugtcreme, også kendt som haydari, spejlæg, squash, og i stedet for bacon har vi brugt vores sprøde Veggie Skiver, som giver den smag, du kender fra bacon. Vi har røget det over bøgeflis, så du stadig får den karakteristiske, delikate røgsmag fra bacon. Alt i alt en fantastisk start på morgenen.

 


Tips

  • Engelske muffins er små runde boller, som enten er lavet med en surdej eller med gær, men meningen er ikke, at de skal hæve op. De ender nemlig oftest med at være ret flade, og når de er det, serverer du blot din topping ovenpå. Hvis du bruger mere hævede engelske muffins, så skal du lige halvere dem, inden du følger opskriften. Engelske muffins er blevet mere udbredte i supermarkederne, men de kan stadig være lidt svære at finde. Hvis du ikke kan finde dem og ikke har tiden til at lave dem selv, så brug i stedet en almindelig grovbolle, hvor du serverer dem halveret og så med fyldet på. Det giver et godt alternativ og kan være lidt nemmere at få fat i.
  • Vi bruger i opskriften peberfrugtcreme eller haydari, alt efter hvad man kan lide, og hvad man kan få fat i. Men du kan også sagtens bruge en af vores andre opskrifter og med et lille twist få en lækker creme. For hvis du laver vores opskrift på Grillede peberfrugter i olivenolie og dernæst blender peberfrugterne med lidt friskost, så har du den lækreste peberfrugtcreme. Du kan også i stedet lave en lækker Baba ganoush, som er super cremet og har en masse smage fra Mellemøsten, der passer suverænt til din engelske muffin.
  • Hvis du skal forkæle dig selv lidt ekstra om morgen, så skulle du prøve en af vores opskrifter på juicer. Prøv f.eks. vores Solopgang - en frisk gul juice, som gør én glad fra morgenstunden. Vi har kommet en masse lækre frugter og grøntsager i, så du får frisk juice og den bedste start på morgenen. Du kan også prøve vores Kickstart - en rød hindbærsmoothie, som er fyldt med hindbær, havregryn og en masse andre gode ting, så du får kickstartet din morgen.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱