Rugbrødsbolle med ærtehummus og Veggie Sandwich Skiver

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrødsbolle med ærtehummus og Veggie Sandwich Skiver

 • 15 min.
 • 2 personer

Ingredienser

Ærtehummus
 • 200 g optøet, frosne ærter
 • 1 finthakket skalotteløg
 • 1 dl creme fraiche 18 %
 • 2 tsk. citronsaft
 • 2 tsk. tahin
 • 1 tsk. stødt spidskommen
 • 1 tsk. salt
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Kom alle ingredienserne til ærtehummus i en skål og blend dem med en stavblender, til massen har en jævn og glat konsistens.
 2. Smør rugbrødssandwichbollerne med ærtehummus.
 3. Fordel Den Grønne Slagter Veggie Sandwich skiverne oven på hummusen, læg ærteskud og tomater på og server.

Velbekomme!

 

Veggie Sandwich skiver i grønt selskab – lige til madpakken

Er der ærter i denne opskrift..? Ja! Der er rent faktisk hele to former for ærter i denne lækre sandwich, hvor vores gode Veggie Sandwich Skiver kommer i godt selskab med både ærtehummus og ærteskud. Ærteskuddene er små bidder af ærteplanten og har en fin og frisk smag af.. ja, ærter. Og så er de altså virkelig pæne på maden.

Vores ærtehummus er vores bud på en lidt grønnere variant af den klassiske hummus, og den kan varieres i mange andre former. Se vores Tips nedenfor. Lav endelig rigeligt af den gode, grønne dip, der både kan bruges som topping på salater, som dip til grøntsagsstænger, eller måske til at blive rullet ind i en skive Den Grønne Slagter Veggie Pålæg med Peberfrugt for en lækker lille snack – til mellemmåltidet på farten, eller bare en hurtig hapser ved køkkenbordet!

Du kan i øvrigt også bruge vores Veggie Pålæg med peberfrugt i denne sandwich som et alternativ til Veggie Sandwich Skiverne. Det er stadig en 100 % vegetarisk madpakke! Pak dette bud på en lidt sundere og grønnere sandwich i madpapir, og tag den med på farten.

I denne opskrift bruger vi lækre hjemmebagte rugbrødsboller, men en købt bolle eller et par gode skiver rugbrød kan også gøre jobbet. Husk dog, at hvis du selv bager bollerne, så har du en stak lækre boller på lager som tilbehør til for eksempel en lækker salat som denne eller bare en skål suppe.

 


Tips

 • Hummus er lidt af en genistreg, hvis du går efter at gøre dine madpakker eller frokostretter lidt grønnere. Traditionelt er hummus en dip eller et smørepålæg fra det mellemøstlige køkken, som er lavet på kogte kikærter, olivenolie, krydderier og tahin, der er en flydende sesampasta. I denne opskrift holder vi fast i sesampastaen, men erstatter kikærterne med friske grønne ærter. Der er imidlertid masser af andre muligheder for at få både farver og flere grøntsager ind i dit hverdagskøkken, hvis du leger med andre grøntsager. Prøv for eksempel denne lækre gulerodshummus, hvor kikærterne suppleres op med samme mængde kogte gulerødder. Ja tak!
 • I denne opskrift har vi toppet vores sandwich med tomater. Men der er mange andre muligheder for at få grønt i flotte farver og med både syre og sødme ind i serveringen. Hvad med for eksempel at toppe maden med de evigt populære og nemme syltede rødløg, som du kan have stående i køleskabet i flere uger? Find opskriften her, og se, om du har lyst til at lege lidt med krydringen.
 • Hvis du ikke har adgang til friske ærteskud, som mest kigger frem i sommersæsonen, så prøv dig frem med forskellige former for spirer. Engang var spirer synonyme med bønnespirer, men i dag kan du få et væld af friske, krydrede og velsmagende spirer fra for eksempel solsikke, lucerne eller hvidløg. Et lækkert og friskt indslag i enhver opskrift på en grøn sandwich.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱