Rugbrød med rullepølsetatarsauce, syltede gulerødder og ærteskud

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrød med rullepølsetatarsauce, syltede gulerødder og ærteskud

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 skiver lækkert hjemmebagt rugbrød
  • 2-3 spsk. tatarsauce (se opskrift nedenfor)
  • 2 stk. Lola Biondi salat eller anden sprød salat
  • 1 pakke Den Grønne Slagter Rullepølse
SYLTEDE GULERØDDER
  • 3 gulerødder i tændstikstrimler
  • 1½ dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 knivspids salt
TATARSAUCE
  • 1 dl god mayonnaise
  • 1 dl creme fraiche, 18 %
  • 2 spsk. kapers, finthakket
  • 3 spsk. cornichons, finthakket
  • 1 spsk. skalotteløg, finthakket
  • ½ tsk. dijon sennep
  • 1 tsk. øko citronskal
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 dl krydderurter, persille, purløg, kørvel
  • 1 tsk. sort kværnet peber
PYNT
  • Ærteskud
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Forbered først de syltede gulerødder. Det kan du gøre en dag eller to, før du skal bruge gulerødderne.
  2. Skræl gulerødderne og skær dem i tændstikstrimler.
  3. Kog lagereddike og sukker op til sukkeret er smeltet. Lad lagen afkøle lidt.
  4. Kom gulerodsstrimler i et lille sylteglas sammen med chili.
  5. Hæld den afkølede lage over gulerodsstrimler, luk låget og lad det trække på køl i mindst en time.
  6. Rør alle ingredienserne til tatarsaucen sammen, og smag til med salt og peber.
  7. Lad den gerne stå og trække smag på køl. Saucen kan gemmes et par dage i boks i køleskab.
  8. Anret rugbrød eller rugbrødsbolle på to tallerkener.
  9. Skyl salaten og dup tør med lidt køkkenrulle.
  10. Kom lidt tatarsauce på rugbrødet. Dæk derefter med salatblade, skiver af Den Grønne Slagter Rullepølse på brødet.
  11. Dræn de syltede gulerødder for lage.
  12. Pynt med syltede gulerødder, en skefuld tatarsauce, og til sidst med sprøde ærteskud. Server med det samme.

Velbekomme!

 

Rullepølse i sprødt selskab - lige til madpakken!

Store sandwiches og højt smørrebrød er nogle af de frokostklassikere, som de fleste har et forhold til. For den der blanding af saftigt pålæg, godt brød og lækker garniture kan bare et eller andet. Men hånden på hjertet – så kan både sandwiches og smørrebrød godt være lidt til den tunge side.

Derfor har vi sammensat denne opskrift, så frokosten kommer i en mere frisk og grøn udgave end ellers. Med salat, sprøde, syltede gulerødder og en lækker, cremet tatarsauce, som i øvrigt ikke har noget med den kendte tatarmad at gøre, men er en dressing med masser af krydderurter.

Hovedrollen indtages af den gode Den Grønne Slagter Rullepølse, som er fyldt med smag fra krydderier og løg, der er rullet ind i en mager filet af gris. Til gengæld er den næsten fri for fedt.

Faktisk skal du spise cirka syv skiver Rullepølse fra Den Grønne Slagter for at komme i nærheden af fedtindholdet i den traditionelle rullepølse. Så mon ikke du kan tillade dig en ekstra skive eller to på fredagsmadpakken?

Dette flotte stykke mad kan nemlig fint ryge i madpakken – se under Tips for et par gode idéer.​

 


Tips

  • Mange forbinder nok den klassiske rullepølsemad med løg – så hvad med at prøve de super populære syltede rødløg på rullepølsemaden som et alternativ til de syltede gulerødder? Du kan finde en lækker opskrift her. Fortvivl ikke, hvis du har syltede rødløg eller gulerødder til overs – de kan bruges som tilbehør i et væld af retter, som varm mad, i sandwiches eller måske i en lækker, grøn burger.
  • Hvis du ikke har tid til at røre din tatarsauce sammen fra bunden, så er det tilladt at ’snyde’. Brug en god færdigrørt tatarsauce, eller rør 2 dl creme fraiche sammen med et par skefulde af din yndlingspesto. Du kan også bruge denne lækre persillepesto.
  • Smørrebrød er skønt – men det kan godt være lidt svært at holde den gode stil, når brød, pålæg og pynt skal balanceres ned i madpakken. Så hvis du bruger rugbrødsskiver, og gerne vil have denne lækre kombi med på farten, så smæk endelig et ekstra stykke rugbrød ovenpå til en rugbrødssandwich.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 584
Energi (kcal) 69 402
Energi (kJ) 288 1681
Fedt (g) 0.3 2
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.1 0.5
Kulhydrater (g) 15 87
- heraf sukkerarter (g) 1.3 7
Kostfibre (g) 1.9 11.3
Protein (g) 2 14
Salt (g) 0.2 1.2
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱