Spinatpandekager med silkeskåret kylling, ærter, radiser og mynte

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Spinatpandekager med silkeskåret kylling, ærter, radiser og mynte

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • 50 g frisk spinat
  • 2 dl mel
  • 1 tsk. salt
  • 2 dl frosne, optøede ærter
  • 1 dl radiser
  • 0,5 dl mynte
  • 1 spsk. olivenolie
  • 0,5 tsk. flagesalt
  • 0,5 tsk. friskkværnet sort peber
  • 70 g Den Grønne Slagter Silkeskåret Kylling
  • 0,5 stk. citron
Print opskrift

Her får du en skøn opskrift på grønne spinatpandekager med Den Grønne Slagter Silkeskåret Kylling, ærter, radiser og mynte. God fornøjelse!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Smelt smørret i en lille gryde, eller på den pande, du skal bage pandekagerne på.
  2. Skyl den friske spinat og tryk den fri for vand med et rent viskestykke.
  3. Kom spinat, æg, mel, salt og mælk i en blender eller en kande med plads til mindst en liter væske, hvis du bruger en stavblender, og blend massen, til spinaten er helt findelt, og dejen har en fin, grøn farve. Blend det smeltede smør i til sidst.
  4. Gør radiserne i stand, og vend dem i en skål sammen med de optøede ærter, skyllede mynteblade, olivenolie, flagesalt og friskkværnet sort peber.
  5. Bag pandekagerne på den varme pande, til de er sprøde og flot grønne.
  6. Rul pandekagerne sammen til ruller, efterhånden som de bliver bagt, og fordel rullerne på to tallerkener.
  7. Fordel grøntsagsblandingen med ærter og radiser hen over, og top dekorativt med silkeskåret kylling. Pynt med citronbåde.
  8. Server med det samme!

Velbekomme!

Se opskriften som video her:

 

Flotte, grønne pandekager med smuk topping

De er noget af et syn, disse smukke og helt irgrønne pandekager, der får deres flotte farve fra frisk spinat, som blendes ind i dejen. Med grønne ærter og pink radiser, og med toppingen af fine, tynde skiver kylling, er dette et måltid, som både glæder maven og øjnene. Faktisk er det så præsentabelt, at du snildt kan servere det for gæster, hvis du spørger os.

Og så er det endda gæstemad med god samvittighed med alle de gode grøntsager i og ovenpå maden. Alt dette kombineret med mager kylling, der er kogt og grillet, og endelig skåret papirstyndt, så den gode smag fordeles over et hav af tynde, delikate skiver.

Vi har krydret toppingen med frisk mynte, som giver et lidt uventet, men superlækkert og friskt pift til maden. Noget, du helt sikkert vil nyde. Server eventuelt sammen med den lækre grønne Greenilicious-cocktail for at blive i farvespektret.

 


Tips

  • I denne opskrift har vi brugt en topping af ærter, radiser og mynte som grønt supplement til silkeskåret kylling. Men faktisk kan du bruge lige de grøntsager, du har lyst til. Prøv for eksempel en fintskåret salat af agurk, tomater, persille og lidt forårsløg, tilsmagt med den samme dressing. En skøn, frisk salat, som du vil nyde oven på de milde pandekager. Du kan også i en snæver vending bruge din yndling blandt de mange færdigtilberedte salatblandinger i butikkerne, som du også bare vender i dressingen. Men husk endelig de friske krydderurter under alle omstændigheder!
  • Hvem kan ikke lide en lækker, cremet dip eller dressing til sin mad? Hvis du er med på det hold, så skulle du prøve at servere vores tartarsauce til pandekagerne med kylling og grøntsager. En perfekt cremet og let krydret dip, der lige løfter retten endnu et hak opad!
  • Bag endelig dobbelt portion af pandekagerne, når du nu er i gang. De smager genialt, og kan fint holde sig i køleskabet et par dage under film. Brug pandekagerne til snart sagt alle måltider: servér dem lunede til morgenmad med kalkunbacon, spejlæg og cherrytomater. Rul dem med hamburgerryg og grønne, dampede bønner fra aftenen før til en lækker, grøn frokost. Eller server dem som i denne opskrift til en lækker og appetitlig aftensmad. Du kan erstatte lidt af melet med fuldkornsmel eller havregryn, som du blender sammen med dejen, hvis du ønsker lidt mere fuldkorn i dit måltid.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 428
Energi (kcal) 135 578
Energi (kJ) 565 2417
Fedt (g) 5.8 25
- heraf mættede fedtsyrer (g) 2.3 9.8
Kulhydrater (g) 15 66
- heraf sukkerarter (g) 2.4 10
Kostfibre (g) 2.2 9.6
Protein (g) 7 28
Salt (g) 1.3 5.7
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱