Quinoabowl med rødbeder, fetaost og Silkeskåret Skinke

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Quinoabowl med rødbeder, fetaost og Silkeskåret Skinke

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1,5 dl quinoa
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • 1 spsk. honning
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk. timian
  • 4 stk. mellemstore rødbeder
  • 2 stk. gulbeder
  • 2 dl frisk salat eller spirer
  • 70 g Den Grønne Slagter Silkeskåret Skinke
  • 50 g fetaost
  • 1 kvist salvie eller anden urt
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skyl quinoaen i koldt vand, og kog den i letsaltet vand i ca. 15 minutter, eller følg anvisningen på pakken. Lad quinoaen dryppe af i en sigte.
  2. Skrub rødbederne, og kog dem i letsaltet vand i 15 minutter, indtil de er næsten møre, men med et godt bid. Hæld det kogende vand fra, og overbrus rødbederne med iskoldt vand med det samme. Det gør rødbederne nemme at skrælle.
  3. Pil hvidløgsfedet og hak det meget fint.
  4. Bland dijonsennep, olivenolie, hvidvinseddike, honning, hvidløg og timian sammen.
  5. Skræl gulbederne og skær dem meget tyndt, gerne på et mandolinjern. Læg skiverne i isvand for at holde dem sprøde.
  6. ’Smut’ skallen af de kogte rødbeder – hjælp lidt til med en urtekniv, hvis skallen ikke slipper helt. Skær rødbederne i fine både.
  7. Bland rødbeder, den nykogte quinoa og dressingen sammen.
  8. Læg salaten i en dyb tallerken eller skål. Top med silkeskåret skinke, skyllet frisk salat og de afdryppede skiver af gulbeder. Drys til sidst med smuldret feta og lidt frisk salvie.

Velbekomme!

 

Super-salat i smukke farver

Hvis du er på udkig efter en lækker, flot og fyldig salat, fyldt med gode råvarer, ja, så behøver du ikke lede længere end her! Vi har nemlig baseret denne ret på quinoa, som er et frø fra en sydamerikansk plante, og som af nogen kaldes et ’superfood’ på grund af den ernæringsmæssige sammensætning. Vi har dog primært quinoaen med, fordi den smager hamrende godt og er nem at lave. Quinoa findes både i en rød og en hvid udgave, og du kan bruge begge dele her.

Vi har hele to slags ’beder’ med i denne opskrift på en god salat, både rå og kogte. Rødbeder bliver sammen med andre rodfrugter anbefalet i de officielle kostråd – så nyd at salaten smager godt, og spis bare løs!

Det hele er toppet med vores lækre silkeskårede skinke af gris, der er saltet og røget over bøgeflis – og som naturligvis er Nøglehulsmærket. De supertynde skiver gør det muligt at få fordelt masser af skinkesmag med i hele salaten.


Tips

  • I denne opskrift bruger vi quinoa, men hvis du ikke lige har quinoa på hylden, så brug endelig en rest ris fra dagen før til den samme salat – en perfekt måde at undgå madspild på. Vi vil dog anbefale brune ris, både for fuldkornets skyld, og fordi brune ris også har den lækre nøddeagtige smag, som quinoa kan have.
  • Er du vild med salat til frokost? Så kan vi i dén grad anbefale denne salat, som holder sig lækkert saftig hele dagen. Hvis du vil undgå at rødbederne farver hele salaten rød, kan du pakke dem ned hver for sig, og først vende dem i salaten, lige før du skal spise den. God emballage er alfa og omega, hvis du vil have salat med på madpakke, så du ikke skal være bange for rødbede-ulykker i tasken. Der findes mange gode, tætte beholdere med tætsluttende låg på markedet. Men i en snæver vending kan du også bruge et tomt og helt renvasket syltetøjsglas i den rette størrelse!
  • Er du vild med en lille cremet topping til din salat – og gerne med lidt fut i smagen? Så prøv en lækker peberrodsdressing til, rørt af syrnet fløde 5%, friskrevet peberrod, salt, peber og et nip sukker. Peberrod er nemlig et perfekt match til både rødbeder og skinke. Du kan også prøve denne tartarsauce, som vil være helt fænomenal til salaten.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 599
Energi (kcal) 86 515
Energi (kJ) 360 2155
Fedt (g) 3,2 19
 - heraf mættede fedtsyrer (g) 0,6 3,5
Kulhydrater (g) 11 65
 -heraf sukkerarter (g) 5,0 30
Kostfibre (g) 2,2 12,9
Protein (g) 4 23
Salt (g) 0,5 3,2
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱