Det veganske mærke og NøglehulsmærketMærkninger

Det veganske mærke og nøglehulsmærket

Når vi snakker fødevaremærkninger, er det veganske mærke og nøglehulsmærket to af dem, vi oftest møder spørgsmål omkring – og som er vigtige at kende betydningen af. I artiklen kommer vi omkring de mest stillede spørgsmål i forbindelse med fødevarer mærkerne.

 

Hvad er det vegetariske mærke?

Det vegetariske mærke, også kaldet v-mærket eller v-labellet, er et mærke, der viser, om et produkt er vegansk eller vegetarisk. Har et produkt det gule V-mærke, er det et tegn for at varen ikke indeholder kød.

European Vegetarian Union logo

Få inspiration til plantebaserede opskrifter

 

Produkter fra Den Grønne Slagter, der indeholder v-mærket

Det er organisationen European Vegetarian Union, som giver tilladelse til at bruge produktet, og flere end 10.000 produkter i 27 forskellige lande bærer mærket. Hos Den Grønne Slagter finder du mærket på vores Veggie Pålæg. Vi har både veggie sandwich-skiver og veggie pålæg med peberfrugt.

 

Se alle vores plantebaserede produkter

 

Hvad er nøglehulsmærket?

En anden kendt fødevaremærkning er nøglehulsmærket, som er at finde på mange madvarer i Danmark. Nøglehulsmærket er et fælles, nordisk mærke, der symboliserer, at varen du står med i hånden, lever op til en række krav. Kort fortalt skal det grønne nøglehulsmærke hjælpe dig som forbruger med at træffe sundere valg.

Bliv klogere på en grønnere hverdag

 

Hvad betyder nøglehulsmærket, hvis det er kød eller kødpålæg?

Du finder nøglehulsmærket på mange forskellige typer varer. Kravene varierer dog alt efter, om der er tale om kornprodukter, kødprodukter, nødder eller noget helt fjerde.

Fælles for nøglehulsmærkede produkter er, at der er en begrænsning på mængden af sukker, salt, fedt og transfedtsyrer – og så er der på nogle varer et minimumskrav til mængden af kostfibre. Du finder nøglehulsmærket på mange pålægsprodukter fra Den Grønne Slagter, blandt andet vores grillet kyllingebryst og vores frikadeller.

Se alle vores pålægsprodukter

 

Er nøglehulsmærket økologisk?

At et produkt er nøglehulsmærket, betyder ikke nødvendigvis, at det er økologisk. Mærket er udelukkende et symbol, der er forbundet med ernæring. Det siger ingenting om dyrevelfærd, miljø, klima eller økologi.

Nøglehulsmærket logo

Læs om hvordan du tyder en varedeklaration

Kilde: foedevarestyrelsen.dk

Lignende artikler

Loading...