Veggie pålæg serveret med squashsalatog groft brød

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie pålæg serveret med squashsalatog groft brød

  • 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 12 skiver Den Grønne Slagter Veggie Pålæg
  • 600 g squash
  • 1 lille rød chili
  • 2 dl mynteblade
  • 150 g ærter, frisk bælgede eller fra frost
  • 3 spsk. olivenolie
  • Saften fra 1 lime
  • Salt og kværnet peber
  • 4 grove boller
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skyl squashfrugten og skær top og bund af. Riv squashen på den grove side af rivejernet eller skær i tændstiktynde strimler på et mandolinjern.
  2. Skær chilien i små bitte tern. Smag eventuelt på et stykke for at vurdere hvor krydret du vil have din salat.
  3. Skyl mynten grundigt, dup den tør og hak den mellemfint med en kniv.
  4. Bland revet squash med hakket chili, frisk mynte, ærter, olivenolie og limesaft.
  5. Smag salaten til med salt og kværnet peber.
  6. Anret Den Grønne Slagter Veggie Pålæg med peberfrugt på et fad eller en tallerken, og top med små portioner af squashsalaten.
  7. Servér straks med Veggie Pålæg og grove boller til. Du kan eventuelt lune bollerne.

Velbekomme!

 

En let og lækker Veggie-anretning med en frisk squashsalat

Frokost, en let middag eller en skøn snack på 15 minutter? Og endda med en dejlig følelse af et sundt valg? Her får du en opskrift på en virkelig nem anretning, der både indeholder smag, og ligger let i maven.

Vi har nemlig valgt at anrette vores Den Grønne Slagter Veggie Pålæg med peberfrugt sammen med en frisk og saftig grøn salat af masser af grønne ingredienser, nemlig squash, mynte og ærter. Og så er der smagt godt til med chili, lime og olivenolie. En smagfuld, grøn servering, der passer godt til det milde Veggie-pålæg med det fine bid.

Den Grønne Slagter Veggie Pålæg med peberfrugt er en ny type pålæg til dig, der har lyst til noget andet end kød. Det er vegetarisk skiveskåret pålæg, som er lavet på en base af æggehvide og rapsolie. Den Grønne Slagter Veggie Peberfrugt har en fin smag og et flot farvespil af røde, gule og grønne peberfrugter. Du kan spise pålægget helt som du plejer at spise kødpålæg – på brød, i en sandwich eller i en wrap.

Denne ret er en fin frokostservering, hvis I er flere, der vil spise sammen, men du kan også pakke squashsalaten ned i en lille bøtte med et tæt låg, og så medbringe en pakke af pålægget, hvis du vil bruge opskriften til en sundere madpakke. Husk endelig det gode brød.

Du kan også bruge denne opskrift til at lave nogle små, fristende snacks. Se under Tips.

 


Tips

  • Hvis du er vild med ost, så kunne denne ret være anledningen til at snige en god gang hvid salatost med på menuen. Den hvide, salte ost i de små tern passer nemlig rigtig godt til både ærter og mynte. Server i en lille skål ved siden af, eller smuldre et par skefulde hen over den friske grønne squashsalat.
  • I denne ret har vi valgt at bruge Den Grønne Slagter Veggie Pålæg med peberfrugt, men du kan også prøve et af vores andre veggieprodukter, som for eksempel Den Grønne Slagter Veggie Sandwich-skiver, som kommer i mindre og tykkere skiver og har en dejlig mild smag og et godt bid. De små, lækre skiver har en dejlig mild smag, og passer perfekt med squashsalat på toppen.
  • Denne opskrift er god til både frokost og madpakke, men kan også trylles om til en lækker snack! Rul skiver af pålæg om squashsalaten til små fyldte ruller, og læg side om side på et fad, gerne med en tandstikker i midten. Snup som en lækker hapser, et mellemmåltid eller sammen med venner som et sundere alternativ til traditionelle snacks.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 304
Energi (kcal) 125 380
Energi (kJ) 522 1588
Fedt (g) 6.3 19
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.7 2.3
Kulhydrater (g) 14 43
- heraf sukkerarter (g) 2.1 6
Kostfibre (g) 1.9 5.9
Protein (g) 4 13
Salt (g) 0.5 1.6
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱