Grov bagel med rullepølse og søde kartofler

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Grov bagel med rullepølse og søde kartofler

 • 15 min.
 • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Snit rød spidskål helt fint på et mandolinjern.
 2. Lun og flæk de grove bagels.
 3. Smør grøn pesto på under- og overbollen.
 4. Kom fintsnittet rød spidskål på.
 5. Læg skiver af rullepølse på underbollen.
 6. Fordel skiver af sød kartoffel a la Hasselback ovenpå og top overbollen.
 7. Server med det samme, eller pak din bagel ind i madpakkepapir til at spise senere.

Velbekomme!

Den klassiske danske rullepølse i spændende sydamerikansk selskab

Her er en opskrift på en grøn og lækker madpakke – som endda er rigtig nem at lave, fordi den anvender rester fra aftenen før. Vi håber nemlig, at du har lyst til at prøve at tilberede de lækre søde kartofler, som er bagt a la Hasselback, det vil sige næsten skåret helt igennem i tynde skiver, og penslet med smør og krydderier. Et perfekt tilbehør til en lidt sundere aftensmad, som for eksempel en god salat. Lav bare rigeligt, for så er der nok til at lægge skiver af den søde kartoffel i madpakken dagen efter – og undgå madspild!

Vi har kommet lækker rød spidskål i sandwichen, og her er hemmeligheden at skære kålen helt fint på et mandolinjern. Måske kender du denne geniale opfindelse, hvor du nemt kan skære alverdens grøntsager i papirstynde skiver eller i tændstik-strimler. Det gør grove grøntsager som for eksempel kål og rodfrugter nemme at tilberede, og derfor er et mandolinjern en virkelig god ven, hvis du gerne vil leve lidt grønnere.

I denne opskrift fylder vi en sprød bagel med vores gode rullepølse. Vi tilbereder rullepølsen på svinefilet, som vi har pudset så fri for fedt som muligt, og derefter rullet med krydderier. Det giver et lækkert, krydret stykke pålæg, som er et fedtfattigt og nøglehulsmærket alternativ til en traditionel rullepølse.

Vidste du for øvrigt, at den søde kartoffel kommer fra Mexico, og slet ikke er i familie med den kartoffel, vi kender herhjemme? Den søde kartoffel er i familie med den slyngplante, som vi kender som snerle – og er blevet dyrket i Sydamerika i 5.000 år!


Tips

 • Denne opskrift på en grov bagel med rullepølse er en virkelig nem og hurtig måde at lave en lækker sandwich med flere slags grønt i. Den gør det fint ud for en god madpakke, men hvis du vælger at servere denne bagel som aftensmad, så vil det være lækkert med endnu flere grøntsager til. Du kan servere en stor skål salat af alle de grøntsager, du lige har i huset, og med en god dressing til. Eller du kan gå stiligt til værks og tilberede dette flotte fad med crudités
 • Her bruger vi en grøn pesto, som du kan købe på glas. Der er ofte et stort udvalg i butikkerne, lavet på basilikum, rucola eller andre krydderurter. Men du kan også nemt lave din egen pesto! Prøv for eksempel denne lækre opskrift på hjemmelavet persillepesto med persille, parmesan og ristede solsikkekerner. Hvis du får rester til overs, er der rig mulighed for at bruge resten af pestoen som topping på salater eller supper, eller i en anden form for sandwich.
 • Rød spidskål er en fryd for øjet og ganen, men hvis du ikke kan finde det i butikkerne, kan du lige så godt bruge almindelig spidskål. Du opnår præcis den samme lækre effekt som med den røde spidskål, hvis du skærer kålen på et mandolinjern.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 223
Energi (kcal) 170 380
Energi (kJ) 712 1588
Fedt (g) 3.2 7
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.8 1.7
Kulhydrater (g) 27 60
- heraf sukkerarter (g) 4.2 9
Kostfibre (g) 2.8 6.2
Protein (g) 9 20
Salt (g) 1.0 2.1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱