Foccaciabrød med figner, pinjekerner og kyllingebryst

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Foccaciabrød med figner, pinjekerner og kyllingebryst

 • 15 min.
 • 2 personer

Ingredienser

 • 100 g Den Grønne Slagter Kyllingebryst
 • 1 lille foccaciabrød
 • 100 g hummus, færdigkøbt
 • 2 friske figner
 • 40 g ristede pinjekerner
 • 3 stk. forårsløg i tynde skiver
TILBEHØR
 • ½ dl balsamico
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

FOCCACIA

 1. Del foccaciabrødet som sandwich i over- og underbolle. 
 2. Smør skiverne med hummus.

 SERVERING

 1. Del hver figen i 6 stykker og anret dem på foccaciabrødet sammen med Den Grønne Slagter Kyllingebryst.
 2. Pynt med pinjekerner og forårsløg.
 3. Servér de pyntede brød med en lille flaske balsamico, der hældes over lige inden den første bid.

Velbekomme!

 

Lækker sandwich med kylling og smag fra Middelhavet

Sandwich er enormt nemt og praktisk, når man skal have en frokost, der gerne må indeholde en masse grønt. Du kan fylde din sandwich med lige det, du ønsker, og kombinere alle mulige ingredienser.

Det er derfor også en fantastisk måde at få brugt dine rester på en simpel og smagfuld måde. I denne opskrift har vi brugt et foccaciabrød, som er et brød af italiensk oprindelse. Det har en god fylde og smag, da det traditionelt dryppes med olivenolie og derefter drysses med f.eks. rosmarin og havsalt. Det kan betale sig at købe et foccacia i god kvalitet, da det virkelig kan gøre den store forskel for din sandwich. 

Vi har brugt vores kyllingebryst, som giver en super god smag, samtidig med at det har et lavt fedtindhold. Først koger vi vores kyllingebryst, og derefter bliver det grillet let. Det giver en fyldig, men mild smag, samtidig med at kødet er dejligt saftigt. 

Vi har fyldt sandwichen med hummus, figner, ristede pinjekerner og andre lækre ting med inspiration fra Middelhavsområdet. Kunne du tænke dig at gøre opskriften endnu grønnere, så brug nogle af de grønne rester, du har i køleskabet, eller køb ind til en lækker salat.

I vores opskrift finder du også en færdigkøbt hummus. Læs mere i vores tips, hvor vi fortæller om vores opskrift på hjemmelavet hummus med en masse grønt.

 


Tips

 • I opskriften bruger vi en færdigkøbt hummus. Men det er faktisk utroligt nemt at lave din egen hummus. Prøv vores opskrift på en lækker grøn ærtehummus, som giver en masse friskhed og en skøn smag. Du kan også prøve vores rødbede hummus, som giver en dejlig kant til din sandwich med den flotte farve fra rødbederne. Så næste gang du skal lave en sandwich eller skal spise en lækker tapas, kunne du prøve at lave din egen hummus.
 • Hvis du godt selv vil styre, hvilket brød du bruger, og måske ikke kan finde et ordentlig foccaciabrød, så fortvivl ikke. Vi har nemlig en lang række opskrifter på brød, som er nemme at bage, indeholder grønt og smager rigtig dejligt. Prøv f.eks. vores sandwichbrød med grøntsager, som både er et godt grønt alternativ, og smager supergodt. Vi har fyldt det med masser af spinat og gulerødder, så din sandwich bliver lidt grønnere. Hvis du i stedet kunne tænke dig en rugbrødsbolle til sandwich, så har vi også den perfekte opskrift til dig. I vores opskrift indgår hørfrø, rugkerner og græskarkerner, så du får en god fylde og en masse velsmag.
 • Som vi skrev tidligere, så kan det være, du gerne vil have lidt mere grønt ind i din sandwich. Men du kan også supplere din sandwich med en salat ved siden af. Prøv f.eks. vores opskrift på Proteinsalat med kyllingebryst og chili. I den bruger vi Den Grønne Slagter kyllingebryst med chili. Den giver en fantastisk smag til den fyldige og lækre salat. Den passer super godt til din sandwich, og hvis du ikke kan spise hele din salat til, så kan du sagtens gemme resterne til dagen efter.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 237
Energi (kcal) 203 480
Energi (kJ) 849 2008
Fedt (g) 10.2 24
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.0 2.5
Kulhydrater (g) 19 45
- heraf sukkerarter (g) 8.5 20
Kostfibre (g) 2.6 6.2
Protein (g) 9 20
Salt (g) 0.9 2.0
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱