Pålægsfad med grønt og tapenade

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Pålægsfad med grønt og tapenade

  • 15 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skyl tomaterne og skær dem i skiver.
  2. Skyl spirer og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  3. Dræn oliven og hæld dem i en skål, der lige passer til mængden.
  4. Gør endive/julesalat i stand.
  5. Find et flot bræt eller fad frem, og læg tomater, endive, grissini og skålen med oliven på brættet på en dekorativ måde.
  6. Tag Rullepølse, Jægerpølse og Kyllingebryst ud af pakkerne og anret de forskellige typer pålæg sammen med de øvrige ingredienser.
  7. Pynt med spirer, og server fadet med det samme med oliventapenade ved siden af.

 

Velbekomme!

 

Pålægsfadet er perfekt til dit ’family style’ måltid! 

Ideen om at samle familie eller venner om et lækkert pålægsfad, og bare snacke sig igennem et helt måltid er noget, de fleste vil elske tanken om. Og det smarte ved pålægsfadet er, at du kan justere det op og ned, så det kan bruget til alt – fra en appetitlig måde at servere et lynhurtigt hverdagsmåltid på – faktisk en stylet udgave af en gang smørrebrød til aften. Men du kan også udvide pålægsfadet med en eller flere af de idéer, vi deler nedenfor under TIPS. og så har du et fuldgyldigt gæstemåltid!

Pålægsfadet går til alle aldre, og er en dejlig måde at spise sammen på, fordi hver spisende kan få lige præcis det, den enkelte har lyst til! Og da alt kan stå klar i køleskabet, er det også en af de hurtigste måder, du kan lave et festligt måltid på.

Endelig er et pålægsfad, eller Food Board, som det også kaldes, bare rigtig flot at se på, og kalder på, at du slipper kreativiteten løs, når du anretter. Check selv Instagram eller Pinterest, og se så, hvad du kan få ud af en vifte af lækre pålægsprodukter!


Tips

  • Med et godt brød til er et lækkert food board et fuldgyldigt måltid! Og endda et rigtig hyggeligt et af slagsen. Find et godt brød hos din bager eller i supermarkedet, eller genbrug et daggammelt brød ved at skære det i skiver, stænke med en anelse vand og lidt olivenolie, drys med kryddersalt og bag i ovnen, til det er sprødt. Så har du forvandlet dit potentielle madspild til lækre, sprøde croutoner, som du kan bygge den ene lækre pålægsmad på efter den anden. Du kan også selv bage dit eget brød til pålægsfadet. Prøv for eksempel disse rugbrødsboller til sandwich, eller prøv vores glutenfrie brød, hvis du gerne vil undgå gluten.
  • Suppler dit pålægsfad med en lækker spread af en eller anden art – en hummus, dip eller pesto. Ikke alene er det en lækker cremet ledsager til pålæg og grønt, men det ser også bare superflot ud i anretningen. Ikke mindst hvis du vælger en – eller flere – dip i en flot farve! Du kan næsten stille an med hele regnbuen, hvis du prøver vores opskrifter på rødbedehummus, gulerodshummus, ærtehummus, hvid bønnemos eller den lækre, krydrede baba ganoush af grillede auberginer. Bare lav rigeligt – de forskellige spreads holder fint flere dage i køleskabet, og der er utallige anvendelsesmuligheder, ikke mindst i kombination med lækkert pålæg.
  • Hvad med at supplere dit pålægsfad med en lille lun ret? Så er hyggen komplet, og fadet mere end godt nok til selv de mest lækkersultne gæster. Må vi foreslå disse superlækre fyldte portobellosvampe med gedeost og kalkunbacon? Nemme at lave, og ikke noget, man lige får serveret hver dag. 

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱