Baba ganoush

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Baba ganoush

Ingredienser

  • 2 stk. aubergine
  • 4 stk. oliven olie
  • 1½ tsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. tahin
  • ½ tsk. chili flager
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ dl citronsaft
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. salt
Print opskrift

Fremgangsmåde

Halver aubergine på langs. Skær rudetern i kødet. Pensel med oliven olie. Kom de 4 halve stykker aubergine på en bageplade med bagepapir med kødsiden op. Bages ved 180 °C i ca. 40 min. til auberginekødet er bagt og mørt. Skrab auberginekødet ud med en spiseske og kom det i en foodprocessor med de øvrige ingredienser. Kør det til ensartet cremet konsistens og smag til med ekstra citronsaft og salt.

Flere opskrifter fra Den Grønne Slagter

Persille pesto

Ristede kikærter

Baba ganoush

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.