Baba ganoush

(3 vurderinger) Min vurdering: 0

Baba ganoush

Ingredienser

  • 2 stk. aubergine
  • 4 spsk. olivenolie
  • 1½ tsk. spidskommen, stødt
  • 1 spsk. tahin
  • ½ tsk. chili flager
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ dl citronsaft
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. salt
Print opskrift

Baba ganoush kan serveres til mange retter. Denne variant af auberginedippen kan ligeledes bruges til både tapas, som tilbehør til din ret eller i en sandwich for ekstra smag. Prøv selv, hvilken ret den passer bedst til for dig.

 


Sådan tilbereder du retten

1. Halver aubergine på langs.

2. Skær rudetern i kødet. Pensel med oliven olie.

3. Kom de 4 halve stykker aubergine på en bageplade med bagepapir med kødsiden op.

4. Bag ved 180 °C i ca. 40 min. til auberginekødet er bagt og mørt.

5. Skrab auberginekødet ud med en spiseske og kom det i en foodprocessor med de øvrige ingredienser.

6. Kør det til ensartet cremet konsistens og smag til med ekstra citronsaft og salt.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱