
Gulerodshummus
Ingredienser
- 400 g gulerødder i grove stykker
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. oliven olie
- 1 tsk. salt
- 400 g kogte kikærter
- 2 spsk. tahin
- ½ dl citronsaft
- 1 tsk. karry
- ½ tsk. chili flager
- ½ dl. oliven olie
- ½ dl. vand
Sådan tilbereder du retten
- Kom gulerodsstykker i en bradepande med olivenolie, hvidløg og lidt seasalt.
- Bag ved 180 °C til de er møre i ca. 30 min. lad det afkøle.
- Dræn kikærter, skyl godt og dryp af i en sigte.
- Kom alle ingredienser i en blender og blendes til cremet konsistens.
- Tilsæt evt. lidt vand, hvis hummus er for fast.
- Smag til med mere salt og citronsaft.
Se opskriften som video her:
Appetit på mere? Se mere tilbehør her
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.