Gulerodshummus

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Gulerodshummus

Ingredienser

  • 400 g gulerødder i grove stykker
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. oliven olie
  • 1 tsk. salt
  • 400 g kogte kikærter
  • 2 spsk. tahin
  • ½ dl citronsaft
  • 1 tsk. karry
  • ½ tsk. chili flager
  • ½ dl. oliven olie
  • ½ dl. vand
Print opskrift

Fremgangsmåde

Kom gulerodsstykker i en bradepande med olivenolie, hvidløg og lidt seasalt. Bages ved 180 °C til de er møre i ca. 30 min. lad det afkøle.

Kikærter drænes, skylles godt og dryppes af i sigte.

Kom alle ingredienser i en blender og blendes til cremet konsistens. Tilsæt evt. lidt vand, hvis hummus er for fast. Smag til med mere salt og citronsaft.

Flere opskrifter fra Den Grønne Slagter

Syltet fennikel

Baba ganoush

Persille pesto

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.