
Rugbrødsbolle til sandwich
- 2 t. 30 min.
- 4 personer
Ingredienser
- 1½ dl knækkede rugkerner
- 4 dl kogende vand
- 5 dl kærnemælk
- 25 g gær
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl hørfrø
- 2 spsk. mørk sirup
- 1½ tsk. salt
- 350 g hvedemel
- 300 g groft rugmel
Sådan tilbereder du retten
Udblød rugkernerne i vandet i ca. 2 timer. Sigt vandet fra.
Hæld kærnemælk i en skål og smuldr gæren heri.
Rør indtil gæren er opløst. Tilsæt de afdryppede rugkerner og de øvrige ingredienser – gem lidt mel.
Slå dejen godt sammen.
Form ca. 12 brød med fugtige hænder og læg dem på plader med bagepapir. Lad brødene hæve i ca. 1 time og bag dem i ca. 25 min. ved 200 °C - varmluft.
Lad dem køle af på bagerist.
Tips
Tilsæt 25 g tørrede tranebær og 25 g hasselnødder, for en ekstra frisk og knasende rugbrødsbolle.