Rugbrødsbolle til sandwich

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrødsbolle til sandwich

  • 2 t. 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 1½ dl knækkede rugkerner
  • 4 dl kogende vand
  • 5 dl kærnemælk
  • 25 g gær
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl hørfrø
  • 2 spsk. mørk sirup
  • 1½ tsk. salt
  • 350 g hvedemel
  • 300 g groft rugmel
Print opskrift

Her finder du en opskrift til 12 stk. lækre rugbrødsboller - de kan bruges både som sandwich til madpakken, en solid eftermiddagsbolle eller en nem aftensmad.

Du kan evt. tilsætte 25 g tørrede tranebær og 25 g hasselnødder i dejen, for at give en ekstra frisk og knasende rugbrødsbolle.

 


Sådan tilbereder du retten

Udblød rugkernerne i vandet i ca. 2 timer. Sigt vandet fra.

Hæld kærnemælk i en skål og smuldr gæren heri.

Rør indtil gæren er opløst. Tilsæt de afdryppede rugkerner og de øvrige ingredienser – gem lidt mel.

Slå dejen godt sammen.

Form ca. 12 brød med fugtige hænder og læg dem på plader med bagepapir. Lad brødene hæve i ca. 1 time og bag dem i ca. 25 min. ved 200 °C - varmluft.

Lad dem køle af på bagerist.

 


Tips

Tilsæt 25 g tørrede tranebær og 25 g hasselnødder, for en ekstra frisk og knasende rugbrødsbolle.

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.