Glutenfrit brød
- 1 t. 20 min.
- 1 person
Ingredienser
- 3 dl lunt vand
- 1 spsk. olie
- 25 g gær
- 1 revet gulerod
- 1 revet squash
- 2 tsk. salt
- 100 g quinoa
- 100 g hirseflager
- 350 g havremel
Sådan tilbereder du retten
- Hæld vand og olie i en skål, smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst.
- Vend grøntsagerne og de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt igennem.
- Kom dejen i en smurt rugbrødsform og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Bag brødet ved 200 °C i ca. 40 min. Lad det køle af på en rist.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 1238 |
Energi (kcal) | 199 | 2460 |
Energi (kJ) | 832 | 10294 |
Fedt (g) | 4.8 | 60 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 0.8 | 9.4 |
Kulhydrater (g) | 32 | 402 |
- heraf sukkerarter (g) | 1.4 | 17 |
Kostfibre (g) | 4.1 | 50.8 |
Protein (g) | 7 | 92 |
Salt (g) | 1.1 | 14.0 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se mere tilbehør her
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.