Glutenfrit brød

(5 vurderinger) Min vurdering: 0

Glutenfrit brød

  • 1 t. 20 min.
  • 1 person

Ingredienser

  • 3 dl lunt vand
  • 1 spsk. olie
  • 25 g gær
  • 1 revet gulerod
  • 1 revet squash
  • 2 tsk. salt
  • 100 g quinoa
  • 100 g hirseflager
  • 350 g havremel
Print opskrift

Bag dit eget hjemmelavet glutenfri brød. Brug det til en sandwich eller med pålæg ovenpå. 

Velbekomme!

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Hæld vand og olie i en skål, smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst.
  2. Vend grøntsagerne og de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt igennem.
  3. Kom dejen i en smurt rugbrødsform og lad den hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
  4. Bag brødet ved 200 °C i ca. 40 min. Lad det køle af på en rist.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 1238
Energi (kcal) 199 2460
Energi (kJ) 832 10294
Fedt (g) 4.8 60
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.8 9.4
Kulhydrater (g) 32 402
- heraf sukkerarter (g) 1.4 17
Kostfibre (g) 4.1 50.8
Protein (g) 7 92
Salt (g) 1.1 14.0
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱