
Avocado toast med sprødt veggie bacon
- 20 min.
- 4 personer
Ingredienser
AVOCADO-BLANDING- 2 modne avocadoer
- 1-2 tsk. citronsaft
- ½ tsk. spidskommen
- 1 stor spsk. creme fraiche, alternativt Cheasy fraiche 5%
- Salt
- Peber
- 4 skiver godt surdejsbrød
- 6 skiver Den Grønne Slagter Veggie Bacon
- 8 cherrytomater
- Karse
- Peber
Sådan tilbereder du retten
Avocado-blanding
- Del avocadoerne i to på langs og fjern stenene. Skrab indholdet af avocadoen ud med en ske og kom det i en skål.
- Mos avocadokødet sammen med creme fraiche og smag til med spidskommen, citronsaft, salt og peber.
Toast
- Steg Veggie Bacon på en varm pande med lidt olie i ca. 2-3 minutter på hver side, til skiverne er sprøde.
- Tag skiverne af varmen og skær de sprøde skiver i grove stykker.
- Anret de ristede brødskiver med avocado-blandingen, top med de halverede cherrytomater, karse og sprøde Veggie Bacon – og giv din avocado toast et skud friskkværnet sort peber inden servering.
- Server med det samme, og dryp gerne med lidt citron, så avocadoen ikke bliver misfarvet..
- Velbekomme!
Tips
Spice din avocado toast op med topping
Du kan gøre din avocadomad mere fancy ved at toppe den med finthøvlet fennikel, tynde bånd af agurk eller syltede rødløg. Skal der endnu mere fyld på, kan du tilføje et spejlæg – det smager fremragende sammen med den cremede avocado og den salte bacon.
Prøv også croque madame
Fra vegetar toast til vegansk toast
Den Grønne Slagter Veggie Bacon er et 100% plantebaseret produkt. Og hvis du også ønsker at gøre denne opskrift 100% plantebaseret, kan du erstatte cremefraiche i avocadocremen med en plantebaseret yoghurt eller en teskefuld tahin (sesamsmør) og en skefuld koldt vand eller citronsaft. Du kan også helt udelade cremefraichen.
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.