Avocado toast med sprødt veggie bacon

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Avocado toast med sprødt veggie bacon

  • 20 min.
  • 4 personer

Ingredienser

AVOCADO-BLANDING
  • 2 modne avocadoer
  • 1-2 tsk. citronsaft
  • ½ tsk. spidskommen
  • 1 stor spsk. creme fraiche, alternativt Cheasy fraiche 5%
  • Salt
  • Peber
TOAST
  • 4 skiver godt surdejsbrød
  • 6 skiver veggie bacon
  • 8 cherrytomater
  • Karse
  • Peber
Print opskrift

Nem vegetar toast med cremet avocado
Der er næppe noget stykke smørrebrød eller nogen sandwich, der har fået så meget opmærksomhed som den populære avocado toast! Alene på Instagram ligger der flere millioner af slagsen med lige så mange former for topping. I denne opskrift laver vi en vegetarisk avocado toast med veggie bacon og en topping af tomater og karse.


Sådan tilbereder du retten

Avocado-blanding

  1. Del avocadoerne i to på langs og fjern stenene. Skrab indholdet af avocadoen ud med en ske og kom det i en skål.
  2. Mos avocadokødet sammen med creme fraiche og smag til med spidskommen, citronsaft, salt og peber.

Toast

  1. Steg veggie bacon på en varm pande med lidt olie i ca. 2-3 minutter på hver side, til skiverne er sprøde.
  2. Tag skiverne af varmen og skær de sprøde skiver i grove stykker.
  3. Anret de ristede brødskiver med avocado-blandingen, top med de halverede cherrytomater, karse og sprøde veggie bacon – og giv din avocado toast et skud friskkværnet sort peber inden servering.
  4. Server med det samme, og dryp gerne med lidt citron, så avocadoen ikke bliver misfarvet..
  5. Velbekomme!

 


Tips

Spice din avocado toast op med topping
Du kan gøre din avocadomad mere fancy ved at toppe den med finthøvlet fennikel, tynde bånd af agurk eller syltede rødløg. Skal der endnu mere fyld på, kan du tilføje et spejlæg – det smager fremragende sammen med den cremede avocado og den salte bacon.

Prøv også croque madame

Fra vegetar toast til vegansk toast

Hvis du også ønsker at gøre denne opskrift 100% plantebaseret, kan du erstatte cremefraiche i avocadocremen med en plantebaseret yoghurt eller en teskefuld tahin (sesamsmør) og en skefuld koldt vand eller citronsaft. Du kan også helt udelade cremefraichen.

Læs mere om vores plantebaserede sortiment

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 192
Energi (kcal) 159 307
Energi (kJ) 667 1283
Fedt (g) 8.6 16
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.6 3.1
Kulhydrater (g) 17 34
- heraf sukkerarter (g) 1.2 2
Kostfibre (g) 3.2 6.2
Protein (g) 4 7
Salt (g) 0.2 0.5
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱