Hjemmebagt sandwichbolle med jægerpølse- samt grønt og feta

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmebagt sandwichbolle med jægerpølse- samt grønt og feta

 • 15 min.
 • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1.     Lun og flæk de hjemmebagte sandwichboller med grøntsager.
 2.     Smør tomatpesto på begge skæreflader og læg et blad hjertesalat på bunden.
 3.     Læg grillet aubergine på. 
 4.     Fold og fordel skiver af jægerpølse på hjertesalaten.
 5.     Skær agurk i skiver.
 6.     Pynt med agurk i skiver og fordel fetadrys på toppen.
 7.     Kom toppen af sandwichbollen på og servér.

Velbekomme!

 

Sandwich med jægerpølse– og lidt græsk stemning

I denne opskrift har vi fundet en lille smule inspiration i det græske køkken. Og hvem kan ikke lige bruge lidt stemning fra en græsk ø med sol og blåt hav, når man åbner madpakken på en helt almindelig mandag i Danmark..?

Vi har nemlig været i køkkenet og fyldt et par hjemmebagte boller med jægerpølse, grillet aubergine og salat, og toppet med en lækker fetablanding. Lige til at tage med på madpakken. 

Og så har vi ovenikøbet også fået lidt grønt med i de superlækre hjemmebagte sandwichboller, hvor vi har tilsat både spinat og gulerod til dejen. Ikke alene ser det flot ud, men det giver også både smag og saftighed. Og så er opskriften et lidt grønnere alternativ til en traditionel sandwichbolle.

 


Tips

 • Grillede auberginer giver en lækker og fyldig fornemmelse til denne sandwich. Hvis du alligevel har grillen tændt på et tidspunkt, så er det hurtigt at skære en aubergine i skiver, pensle den med olie og grille dem, til de er møre. Du kan også ovnbage skiverne, hvis du alligevel er i gang med at bage grøntsagsboller. Du kan sagtens opbevare de grillede skiver et par dage på køl i en tæt beholder. Krydr eventuelt olien med lidt hvidløg og salt. Før i tiden saltede man ofte aubergine inden tilberedning for at trække bitterheden ud, men i dag er auberginer avlet til at være milde og lækre. Det er også muligt at købe grillede auberginer på glas i olie. Olien kan genbruges i en anden ret.
 • Vi har toppet den gode sandwich med jægerpølse og grønt i de hjemmebagte boller med et smagfuldt fetadrys. Denne topping består af smuldret feta eller hvid salatost, som vi har blandet med lidt groft hakket persille og lidt syltet rød peber. Men du kan bruge alle mulige forskellige slags krydderurter og syltede sager fra køleskabet, som for eksempel frisk basilikum og soltørrede tomater. Lav bare en god portion – fetadrys kan holde et par dage og kan bruges som topping på alle dine sandwiches eller rugbrødsmadder, eller som lækker garniture på en salat, bowl eller suppe.
 • I denne sandwich har vi smurt bollen med et par skefulde tomatpesto. Det giver en lækker krydret, rund og lidt sød smag til sandwichen. Men du kan bruge alle former for pesto til denne sandwich. Der findes mange smagfulde varianter i butikkerne, men du kan også nemt lave din egen pesto. Se i denne opskrift på persillepesto, hvordan du på ganske kort tid og med mange af de ingredienser, du måske allerede har huset, kan blende dig til et lækkert grønt smørepålæg.

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱