
Sprød sandwich med sandwichkylling med chilibaba ganoush, syltet gulerødder og sprød rød spidskål
- 1 t. 10 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 2 sprøde sandwichboller
- 4 spsk. Baba ganoush
- 1 håndfuld bredbladet persille
- 50 g sprød rød spidskål i tynde strimler
- 1 pakke Den Grønne Slagter sandwich kylling med chili
- Syltede gulerødder efter smag
- 3 gulerødder i tændstikstrimler
- 1½ dl lagereddike
- 1 dl sukker
- 1 rød chili, fint hakket
- 1 knivspids salt
- 2 stk. aubergine
- 4 spsk. oliven olie
- 1½ tsk. spidskommen stødt
- 1 spsk. tahin
- ½ tsk. chili flager
- ½ tsk. røget paprika
- ½ dl citronsaft
- 1 fed knust hvidløg
- 1 tsk. salt
Sådan tilbereder du retten
BABA GANOUSH:
1. Halver aubergine på langs.
2. Skær rudetern i kødet.
3. Pensel med oliven olie.
4. Kom de 4 halve stykker aubergine på en bageplade med bagepapir med kødsiden op.
5. Bag ved 180 °C i ca. 40 min. til auberginekødet er bagt og mørt.
6. Skrab auberginekødet ud med en spiseske og kom det i en foodprocessor med de øvrige ingredienser.
7. Kør det til ensartet cremet konsistens og smag til med ekstra citronsaft.
SYLTEDE GULERØDDER:
1. Skræl gulerødder og skær dem i tændstikstrimler.
2. Kog lagereddike og sukker op til sukkeret er smeltet. Lad lagen afkøle lidt.
3. Kom gulerodsstrimler i et lille sylteglas sammen med chili.
4. Hæld den afkølede lage over gulerodsstrimler, luk låget og lad det trække smag på køl.
5. Drænes for lages inden brug.
SERVERING
1. Lav 2 sandwich, smør begge sider med Baba ganoush, drys bredbladet persille på.
2. Kom sprød rød spidskål i, skiver af Den Grønne Slagter sandwich kylling med chili, fordel lidt syltet gulerødder over og luk sammen.