Sprød sandwich med sandwichkylling med chilibaba ganoush, syltet gulerødder og sprød rød spidskål

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Sprød sandwich med sandwichkylling med chilibaba ganoush, syltet gulerødder og sprød rød spidskål

  • 1 t. 10 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 sprøde sandwichboller
  • 4 spsk. Baba ganoush
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 50 g sprød rød spidskål i tynde strimler
  • 1 pakke Den Grønne Slagter sandwich kylling med chili
  • Syltede gulerødder efter smag
  • 3 gulerødder i tændstikstrimler
  • 1½ dl lagereddike
  • 1 dl sukker
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 knivspids salt
BABA GANOUSH
  • 2 stk. aubergine
  • 4 spsk. oliven olie
  • 1½ tsk. spidskommen stødt
  • 1 spsk. tahin
  • ½ tsk. chili flager
  • ½ tsk. røget paprika
  • ½ dl citronsaft
  • 1 fed knust hvidløg
  • 1 tsk. salt
Print opskrift

Fremgangsmåde

BABA GANOUSH:

Halver aubergine på langs. Skær rudetern i kødet. Pensel med oliven olie. Kom de 4 halve stykker aubergine på en bageplade med bagepapir med kødsiden op. Bages ved 180 °C i ca. 40 min. til auberginekødet er bagt og mørt. Skrab auberginekødet ud med en spiseske og kom det i en foodprocessor med de øvrige ingredienser. Kør det til ensartet cremet konsistens og smag til med ekstra citronsaft.

 

SYLTEDE GULERØDDER:

Skræl gulerødder og skær dem i tændstikstrimler.

Kog lagereddike og sukker op til sukkeret er smeltet. Lad lagen afkøle lidt.

Kom gulerodsstrimler i et lille sylteglas sammen med chili. Hæld den afkølede lage over gulerodsstrimler, luk låget og lad det trække smag på køl. Drænes for lages inden brug.

 

Lav 2 sandwich, smør begge sider med Baba ganoush, drys bredbladet persille på.

Kom sprød rød spidskål i, skiver af Den Grønne Slagter sandwich kylling med chili, fordel lidt syltet gulerødder over og luk sammen.

Sandwich Kyllingebryst (2)

Sandwich Kyllingebryst

Klassisk

Hvem kan ikke spise en lille, lækker skive kyllingebryst, som er så let, at den nemt kunne flyve væk. Vi har krydret skiverne med et lille strejf af hvidløg så de passer perfekt i sandwich, i salater, på brød eller i en wrap.
Det klassiske kyllingebryst fra Den Grønne Slagter indeholder kun 1,5 % fedt og er naturlig rig på protein med hele 21 g pr. 100 g. Naturligvis Nøglehulsmærket og uden fosfat.

Flere opskrifter fra Den Grønne Slagter

Rugbolle med jægerpølse, æble og agurkedressing

Rugbrød med rullepølse

tatarsauce, syltede gulerødder og ærteskud

Tortillapizza

med kyllingebryst og grønkål

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.