Greenilicious - en frisk grøn juice

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Greenilicious - en frisk grøn juice

 • 20 min.
 • 2 personer

Ingredienser

 • 1 stk. romaine salat
 • 2 stængler bladselleri
 • 2 stk. grønne æbler
 • 1 stk. fennikel
 • 2 gode håndfulde babyspinat
 • 2 stk. pærer
 • 1 god håndfuld citronmelisse
 • Isterninger
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Skær alle ingredienserne i stykker, så de passer til din juicer.
 2. Juice alle ingredienserne og hæld den friskpressede juice i glas med isterninger.
 3. Pynt evt. med ekstra citronmelisse.
 4. Server med det samme. Eller hæld Greenilicious juicen i en tæt drikkedunk med en enkelt isterning, og stil på køl til senere brug.

Velbekomme!

En fristende, grøn juice med masser af frugt og grøntsager.

Nogle gange må det godt være lidt ekstra nemt og lækkert at få ekstra grønt ind i hverdagen – og her er det, at du kan benytte dig af muligheden for at trylle grøntsagsrationen til en lækker juice! En fristende grøn juice eller smoothie er nem at få ind i dagsprogrammet – du kan både nyde den grønne forfriskning både som et friskt element til morgenmaden, som tilbehør til frokost eller aftensmad eller som en lille grøn forkælelse til aftenhyggen i sofaen. 

Vi er dog vilde med tanken om vores Greenilicious som en cool cocktail sammen med et par lækre snacks – lige til at nyde med vennerne til en lidt sundere fredagsbar eller en grøn hyggeaften.

Server for eksempel Greenilicious til skiver af Vietnamesiske Forårsruller med Veggie Pålæg eller små bruschettas, lavet efter denne opskrift på Ristet surdejsbrød med Veggiepostej. Eller forbered det flotte snackfad med crudité og dip af Edamamebønner og drys af sprødt kalkunbacon. Så kan du holde alle de cocktail parties, du vil, med super god samvittighed.

 Husk, at hvis du fjerner kernehus og stilk fra æbler og pærer, inden du kommer råvarerne i din juicer, så kan du genbruge pulpen af grøntsagsrester i for eksempel en brøddej. Så får du fuldt udbytte af alle de gode egenskaber i både grønt og frugt.


Tips

 • Det grønne er temaet i denne lækre, friske cocktail af frugt og grøntsager. Der er dog masser af muligheder for at erstatte nogle af frugterne og grøntsagerne, hvis du ikke er vild med en bestemt slags grønt, eller bare ikke har den pågældende råvare i huset. Det vigtigste er, at du finder en god balance mellem sødt, friskt og syrligt, så smagen bare rammer plet. Prøv andre grøntsager som agurk, grøn peberfrugt, grønkål, broccoli eller hovedsalat. Og byt nogle af frugterne ud med kiwi, melon eller ananas.
 • Har du lyst til at variere den friske krydring, der kommer med tilsætningen af citronmelisse? Så prøv med en god portion mynte, citron- eller limesaft og lidt af den fintrevne skal fra frugten, eller måske et lille stykke ingefær.
 • Greenilicious er en vildt lækker måde at få lidt ekstra frugt og grønt ind i kosten. Har du set opskrifterne på de to andre frugt- og grøntdrikke her på siden? Prøv den aromatiske, gule Solopgang med grapefrugt, agurk, gul peber og blegselleri, der virkelig kan få dig i gang med dagen på en frisk måde. Eller hvad med den flotte og dejligt frugtige pink Kickstart Hindbærsmoothie, der med sit indhold af både hindbær, havregryn og kokosmælk har masser af fylde, og derfor er en perfekt start på dagen eller et nemt mellemmåltid.

 

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 602
Energi (kcal) 33 196
Energi (kJ) 136 819
Fedt (g) 0.1 1
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.0 0.2
Kulhydrater (g) 8 50
- heraf sukkerarter (g) 4.6 28
Kostfibre (g) 2.1 12.9
Protein (g) 1 5
Salt (g) 0.0 0.3
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱