Kyllingebryst med tomatsalat og speltkerner

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Kyllingebryst med tomatsalat og speltkerner

  • 25 min.
  • 4 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Læg Den Grønne Slagter Kyllingebryst Klassisk lagvis med skiver af solmoden tomat
  2. Pynt med basilikumblade.
  3. Krydr med salt, peber og et par dryp god olivenolie.
  4. Server med kogte, afkølede speltkerner, groft brød og evt. en grøn salat.

Velbekomme!

 

Nem salat af solmodne tomater og klassisk kyllingebryst

Du kender formodentlig den klassiske italienske tomatsalat, hvor saftige, modne tomater lægges i lag med frisk mozzarella i skiver? Det er netop denne italienske superstjerne, Insalata Caprese, vi har ladet os inspirere af, da vi skabte denne ret. Her har vi dog skiftet mozzarellaen ud med vores saftige klassiske kyllingebryst, der er en dejlig mild men smagfuld tilberedning af kylling.

Retten serveres med godt brød og speltkerner, og udgør dermed et komplet måltid. Husk at dryppe med god olivenolie, som fremhæver tomaternes sødme, og glem endelig ikke basilikumbladene, der om noget bringer smagen af Italien ind i dit køkken.

Denne salat er en fin og nem lille servering, som er nem at anrette til en hurtig frokost. Men du kan også gøre den til en del af en lækker tapasbuffet sammen med flere af de andre opskrifter her på siden. Det kunne for eksempel være de indbydende små hapsere med Veggie Postej. Og så er det også oplagt at supplere med det lækre Crudité-fad med edamamedip og baconknas. Med et par af disse retter på bordet er der lagt op til en hyggelig aften med lækker delemad mellem venner.

 


Tips

  • Speltkerner er en rigtig lækker måde at få fylde ind i dit måltid på. Måske kender du allerede nogle af de kornsorter, der i de senere år er blevet enormt populære som alternativer til ris og bulgur. Mange forbinder spelt med det nye nordiske køkken, men faktisk er spelt en oldgammel kornsort, som vi mennesker har dyrket i over 4.000 år. Kogt spelt giver en dejlig mundfornemmelse og kan bruges som tilbehør til gryderetter eller anden varm mad. Man kan også lave en lækker ’spelt’otto’, lidt ligesom en risotto, på spelt. Og hvis du får kogt for meget spelt, er resterne ideelle i salater – ligesom i denne opskrift. Her serverer vi spelten helt naturel, men hvis du har lyst til at give speltkernerne en lidt mere fremtrædende plads, kan du marinere kernerne i olivenolie, citron, salt og peber. Du kan også tilsætte hakket persille, lidt finthakket løg, tomat og agurk for en helt vildt lækker frisk smag til din salat.
  • Har du lyst til et grønt måltid uden kød? Så prøv at erstatte kyllingebrystet med vores Veggie Sandwich Skiver. Trænger denne kombination til et pift, så supplér med denne lækre, grønne persillepesto, der får den skønneste grønne smag ind i retten, og i øvrigt er perfekt dyppelse til det brød, du serverer til retten.
  • Vi serverer et dejligt groft brød med masser af kerner til denne ret. Du kan finde utallige gode bud på godt brød hos din bager eller i supermarkedet, men det er ofte også snublende nemt at bage selv, fordi mange brød passer sig selv det meste af produktionstiden. Du kan finde flere forskellige opskrifter her på Den Grønne Slagters site, for eksempel Rugbrødsboller til sandwich eller Sandwichbrød med grøntsager, og husk at brødene nemt kan fryses ned og varmes hurtigt op (se opskrifterne), så du altid har – næsten – nybagt brød i huset.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 321
Energi (kcal) 81 261
Energi (kJ) 341 1093
Fedt (g) 1,8 6
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0,3 1,0
Kulhydrater (g) 14 43
-heraf sukkerarter (g) 2,1 7
Kostfibre (g) 2,4 7,6
Protein (g) 4 13
Salt (g) 0,8 2,6
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱