Proteinsalat med kyllingebryst og chili

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Proteinsalat med kyllingebryst og chili

 • 25 min.
 • 1 person

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Kog quinoaen ifølge anvisningen på pakken.
 2. Lad den køle af, og bland med majs.
 3. Skær Den Grønne Slagter Kyllingebryst med Chili i tykke strimler.
 4. Kom hummus i bunden af et glas.
 5. Læg kikærter ovenpå og derefter quinoa/majsblandingen.
 6. Herpå lægger du tomater, Den Grønne Slagter Kyllingebryst Chili og spinatblade.
 7. Server med det samme, eller pak salaten i et patentglas til en lækker grøn madpakke.

Velbekomme!

 

Nemt og lækkert til en travl hverdag

Vi elsker at lave salater, der både er visuelt smukke, og som også smager knaldhamrende godt. Salaten har vi anrettet i et glas, hvilket gør den til en meget flot frokost. Samtidig har vi lavet den i et patentlågsglas, så du nemt kan have den med på farten eller opbevare den i køleskabet. 

Vi har lagt de tunge og våde elementer i bunden af glasset og de lette foroven så salaten holder sig lækker og frisk.

Denne salat er en nem og lækker salat, der både smager godt og gør din hverdag lidt grønnere. Vi har brugt quinoa og kikærter som base og fyldt salaten med en masse lækre grøntsager. Hummus giver en dejlig cremethed til salaten og en fantastisk smag. Flere af ingredienserne indeholder protein, som mange oplever, giver en god mæthedsfornemmelse.

Vi har brugt vores kyllingebryst med chili, der giver en frisk smag og en dejlig styrke fra chilien. Vores kyllingebryst er naturligvis Nøglehulsmærket, og det betyder, at produktet lever op til en fælles nordisk standard, der for eksempel sikrer at produktet indeholder mindre fedt, sukker og salt, og dermed kan bidrage til en sundere kost.

 


Tips

 • Man kan sagtens lave en spændende og lækker madpakke. Det kræver oftest blot, at man har brugt lidt tid i f.eks. weekenden på at tænke over, hvad man gerne vil have med i løbet af ugen. Det gælder, uanset om man vil gøre sin klassiske rugbrødsmad lidt grønnere, eller om man vil have en sandwich eller en salat med på madpakken. Hvis du f.eks. vil lave en salat som i denne opskrift, kan du sagtens lave madpakke til hele ugen. Forbered ingredienserne som i opskriften, pak dem i lufttætte beholdere, og gem dem i køleskabet. De kan som minimum godt holde sig i tre-fem dage i køleskabet, hvis du bruger friske grøntsager. Det gør det lidt nemmere at lave en spændende frokost til hele ugen.

 

 • Madpakken er også et rigtig godt sted at få brugt nogle af de grøntsagsrester, man har i køleskabet. Så tænk over, hvad du skal have til aftensmad, og se om nogle af de overskydende grøntsager ikke vil gøre sig godt i en salat eller sandwich. Hvis du f.eks. har en rest kål, agurk eller lignende, så kan de sagtens passe ind i en salat som denne.

 

 • I opskriften bruger vi en færdiglavet hummus, men det er nemt at lave din helt egen hummus, og så kan du faktisk også gøre din hummus lidt grønnere. Hummus er oftest lavet på en blanding af kogte kikærter, olie, tahin, hvidløg og nogle lækre krydderier. Vi har lavet en række opskrifter med hummus, hvor du også får lidt grønt ind i den lækre spread. Prøv f.eks. vores super dejlige gulerodshummus, som gør din hummus lidt grønnere, samtidig med du får den fantastiske smag af den klassiske hummus. Gulerødder er også ofte noget, som mange har rester af, og denne hummus er en god måde at få brugt dem på, så de ikke går til spilde.

 

Inspiration til velsmagende salater

Har du lyst til mere grønt? prøv vores andre lækre salatopskrifter for endnu flere friske smagsoplevelser. Uanset din præference, om det er sprøde grøntsager, saftige bær eller spændende dressinger, har vi noget for enhver smag.

Se vores opskriftunivers

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 475
Energi (kcal) 135 643
Energi (kJ) 567 2692
Fedt (g) 3,8 18
 - heraf mættede fedtsyrer (g) 0,5 2,3
Kulhydrater (g) 19 91
 -heraf sukkerarter (g) 3,0 14
Kostfibre (g) 4,0 18,9
Protein (g) 8 36
Salt (g) 0,6 3,1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱