Rissalat med sesamdressing

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Rissalat med sesamdressing

  • 12 min.
  • 2 personer

Ingredienser

Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Anret ris, avokado og grønkål i en stor eller to mindre skåle.
  2. Fold jægerpølsen i små rosetter, og fordel mellem ris og grøntsager.
  3. Garner med både af limefrugt og drys til sidst med peanuts, chili efter smag og sorte og hvide sesamfrø.
  4. Anret en færdig gomadressing i en lille skål ved siden af.
  5. Server med det samme, eller pak ned i en tætsluttende box til madpakke.

Velbekomme!

 

Rissalat med jægerpølse og en aromatisk smag af Asien

Det asiatiske kontinent byder på et væld af spændende køkkener, og det er ikke uden grund, at elementerne fra de asiatiske tallerkener efterhånden har taget vores hjemlige smagsløg med storm. I denne opskrift har vi krydret vores rissalat med små, lækre og dekorative smagseksplosioner som chili, lime, peanuts og sesam, og så serverer vi den lækre japanske sesamsauce, goma, til. Den kan du læse mere om under Tips.

Et af de mest delikate tricks i for eksempel både thai-køkkenet og det vietnamesiske køkken er brugen af massevis af friske krydderurter, og det vil vi da helt klart også opfordre til at du forsøger i denne opskrift. Smag og behag er individuel, men hvis du er med på koriander-holdet, så er denne skønne og aromatiske sag perfekt til rissalaten. Ellers kan vi anbefale både frisk mynte og thai-basilikum som velsmagende garniture.

 


Tips

  • I de asiatiske køkkener vil du oftest få serveret hvide ris som for eksempel basmatiris eller jasminris. Vi har imidlertid valgt at koge en gang brune ris til denne ret, da de indeholder fuldkorn, og i øvrigt har en skøn nøddeagtig smag. Men der er flere andre muligheder for et dejligt mættende fyld i din salat, hvis du vil prøve noget andet end ris. Har du for eksempel prøvet det lækre frø, quinoa, der egentlig stammer fra Sydamerika? Quinoa findes i flere farver, og er et spændende alternativ til ris i din salat. Eller du kan vælge at blive under vores hjemlige himmelstrøg og koge de gode nordiske korn som perlebyg eller perlespelt som basis for salaten. Endelig kan du også nemt bruge en rest kogte hvide eller brune bønner – eller endda en form for linser. Valget er dit – og det hele smager skønt!
  • Goma er en traditionel japansk sesamdressing med en skøn cremet konsistens og en let, delikat sødme. Hvis du ikke kan finde goma i dit supermarked eller i den nærmeste asiatiske delikatessebutik, kan du fint lave en dejlig dressing selv, som kommer tæt på gomadressingen. Du skal bare røre eller blende et par spiseskefulde god mayonnaise med et par skefulde tahin (sesampasta), en skefuld sukker, soya og limesaft og meget gerne et par skefulde hele, ristede sesamfrø, til du rammer en lækker sur-salt-sød og cremet balance. Lav endelig en god portion, for hvis du først får smag for goma, så har du fremover en fast ledsager til dine salater, sandwiches og varme retter, for eksempel som dressing til Banh mi med Veggie Schnitzel.
  • Lyst til noget lækkert at drikke sammen med denne lækre, aromatiske salat? Hvad så med at prøve en af opskrifterne på disse lækre juices og kombinerede frugt- og grøntsagsdrikke? Nyd den flotte grønne Greenilicious med blandt andet æble, spinat og citronmelisse. Eller måske en Solopgang med grapefrugt, ingefær og gul peberfrugt? Masser af farve, smag og friskhed i et glas – du bliver vild med det!

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 412
Energi (kcal) 188 773
Energi (kJ) 786 3236
Fedt (g) 13.4 55
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.8 7.5
Kulhydrater (g) 15 62
- heraf sukkerarter (g) 1.9 8
Kostfibre (g) 3.1 12.7
Protein (g) 4 18
Salt (g) 0.8 3.1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱