
Banh Mi Veggie Schnitzel sandwich
- 30 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 1 stor gulerod
- 1 dl riseddike
- 60 g sukker
- 2 stk. Den Grønne Slagter Veggie Schnitzel
- 4 spsk. god mayonnaise - evt vegansk
- 1 rød chili
- 8 tynde skiver agurk
- 8 stilke koriander
- 2 stk. sprøde baguette
- 2 stk. limebåde
Sådan tilbereder du retten
- Skræl guleroden og skær den i tynde julienne-strimler på et mandolinjern
- Lun eddiken en smule i en lille kasserolle – eller i en skål i mikrobølgeovnen – og tilsæt sukkeret under omrøring. Lad sukkeret opløse sig helt.
- Vend de julienneskårne gulerødder rundt i lagen, og stil til side.
- Tilbered de to Veggie Schnitzel, enten på panden eller i ovn i ca. 10 minutter, til de er let gyldne. Vend nogle gange undervejs.
- Skyl chilien, flæk den og fjern frø og de hvide hinder, hvis chilien ikke skal være meget stærk. Skær chilien i meget tynde skiver. Skyl og tør koriander.
- Lun eventuelt de to baguettes på brødristeren, så de bliver helt sprøde, men ikke brune.
- Skær dem åbne, så de stadig hænger sammen i den ene side. Smør hver skæreflade generøst med mayo.
- Skær de lune schnitzels i tre stykker hver, og fordel dem i brødene.
- Top med de syltede gulerods-juliennestrimler, som lige er dryppet lidt af. Fordel også agurkeskiver, fintskåren chili og koriander i brødene.
- Server straks sammen med friske limebåde.
Velbekomme!
Banh Mi – det bedste fra det vietnamesiske og det franske køkken
Der sker altså noget særligt, når to lækre køkkener mødes – som for eksempel det vietnamesiske og det franske, der forenes i den traditionelle Banh Mi. Franskmændene bidrager med det luftige, knasende sprøde baguette, og så er der masser af asiatisk inspiration i de sprøde og ofte sursøde, syltede grøntsager.
Her har vi givet hovedrollen som sandwichfyld til vores sprøde Veggie Schnitzel, der er baseret på ærteprotein. Et lækkert, mildt indre med god struktur, som er omgivet af en knasende sprød panering – det er virkelig comfort food, og så endda plantebaseret!
Se vores forslag til, hvordan du kan variere din Banh Mi nedenfor. Men lige meget hvad, så har du her en lækker, sandwich, som både mætter og glæder smagsløgene med de friske smage af grøntsager og krydderurter – og med en lækker, sprød schnitzel i midten. Vi har krydret med koriander og chili for at blive i den asiatiske stil, men suppler endelig med dine egne favorit-urter, som for eksempel thai-basilikum eller citronmelisse.
Tips
- Man kan næsten smage mødet mellem det franske og det vietnamesiske køkken, når man sætter tænderne i en nysmurt, lækker Banh Mi. Men hvis du har lyst til at skrue op for Asien i din sandwich, kan du opgradere din mayo ved at krydre den med asiatiske smage. Tag de fire spsk god mayo, og rør med en spsk sojasauce, lidt friskrevet ingefær, en lille teske brun farin og et halvt fed knust hvidløg. På den måde kommer den gode smag af Asien hele vejen rundt i din sandwich.
- I denne opskrift har vi brugt vores Veggie Schnitzel i din Banh Mi. Men du kan også vælge at lave mindre Banh Mis i hapser-størrelse, hvor du bruger vores Veggie Nuggets på samme måde som Schnitzels. Bag Veggie Nuggets i ovnen for en nem tilberedning, og skær din baguette i mindre stykker, så de lige passer til en nugget. En superhyggelig lille ’hapser’, når du skal sætte en nem og lækker snack eller eftermiddagsmad på bordet.
- Banh Mi’en er en sandwich, der egner sig rigtig godt til at tage imod et væld af grøntsager. Specielt hvis grøntsagerne lige har fået en lyn-syltning med på vejen. Giv din sandwich et flot skud farve med denne opskrift på syltede rødløg – eller lav en portion syltet fennikel, hvor du kan bruge den resterende portion som tilbehør til mange andre retter.
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.