Tilberedning
Citrusfrugter spises ofte rå og bliver også ofte brugt som en smagsforstærker i madlavning. Der er dog flere citrusfrugter, som er lækre at tilberede.
Saltsyltede citroner
Tag seks usprøjtede citroner og skær et kryds fra toppen og næsten helt i bund, så citronerne stadig hænger sammen. Kom citronerne i et stort sylteglas sammen med 4 dl groft salt. Luk glasset og stil det et mørkt sted i en måneds tid. Du har nu saltede citroner, du kan bruge som smagsgiver i både retter og dressinger.
Appelsin-glögg
Du kan også lave en lækker appelsin-version af den kendte glögg. Skær appelsiner i skiver, og bland dem med rødvin, ingefær, kanel, vanilje, sukker og rød chili. Kom evt rosiner og mandler i glöggen, hvis du vil.
Smoothie med citrus
Citrus går også rigtig godt i hjemmelavede smoothies. Prøv fx en smoothie med letmælk, limesaft og -skal, banan, flormelis og vaniljeis. Den er perfekt som et nemt eftermiddagsmåltid.