Kyllingebryst med lynsyltede grøntsager og skyrdressing

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Kyllingebryst med lynsyltede grøntsager og skyrdressing

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

LYNSYLTEDE GRØNTSAGER
  • 1 dl risvineddike
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 400 g fintsnittet rød spidskål
  • 3 store fintsnittede gulerødder
  • 1 rødløg skåret i tynde skiver
SKYRDRESSING
  • 2 dl skyr
  • ½ dl letmælk
  • 1 spsk fintrevet ingefær
  • 1 spsk akaciehonning
  • Salt og kværnet peber
Print opskrift

Syltede grøntsager smager virkelig skønt. Her har vi kombineret spidskål, gulerødder og rødløg med vores klassiske kyllingebryst og nudler, og skabt en opskrift på en lækker salat. Salaten er toppet med en frisk skyrdressing.

 


Sådan tilbereder du retten

DRESSING

1. Giv risvineddike, sukker og salt et opkog.

2. Bland spidskål, gulerødder og rødløg sammen i en skål.

3. Hæld den lune syltelage over grøntsagerne og lad det hele trække på køkkenbordet i ca. 15 min.

4. Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til med salt og peber.

5. Hæld lagen fra de syltede grøntsager og lad grøntsagerne afdryppe i en sigte.

NUDLER

1. Kog nudlerne efter anvisning på emballagen og bland dem med de syltede grønsager.

SERVERING

1. Anret nudler og grønt sammen med skiver af kyllingebryst og agurkeskiver.

2. Drys med cashewnødder og drys med masser af basilikum.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 456
Energi (kcal) 120 548
Energi (kJ) 503 2294
Fedt (g) 2.3 11
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.5 2.2
Kulhydrater (g) 21 94
- heraf sukkerarter (g) 6.0 27
Kostfibre (g) 1.0 4.6
Protein (g) 5 22
Salt (g) 0.6 3.0
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱