
Frittata på rugbrød med jægerpølse, grønt og hvidløgsspirer
- 40 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 1 pakke Den Grønne Slagter Jægerpølse
- 2 stk. rugbrødssandwich boller
- 10 g smør
- 4 æg
- 2 spsk. mælk
- Salt
- Kværnet peber
- 3 forårsløg
- 100 g broccoli
- 1 dl hvidløgsspirer
Sådan tilbereder du retten
FRITTATA
- Snit forårsløg i skiver, skær broccoli i små buketter.
- Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en skål.
- Varm en pande op med 10 g smør til medium varme.
- Kom forårsløg og broccoli buketter på panden, og sauter i 2 min.
- Hæld æggeblandingen ved, og rør rundt i panden.
- Lad æggeblandingen sætte sig ved lav varme, til æggene er stivnet.
- Lad din frittata køle af.
SERVERING
- Flæk rugbrødssandwich bollen.
- Kom et stort stykke afkølet frittata på, top med Den Grønne Slagter Jægerpølse og hvidløgsspirer.
Velbekomme!
En kærlig tanke til det italienske køkken
Selvom det danske køkken er lækkert, kan det også være dejligt at finde inspiration fra mere sydlige himmelstrøg. Vi har i denne opskrift valgt at kigge mod Italien, nærmere bestemt mod den italienske klassiker, frittata. Frittata er en italiensk æggekage, som findes i rigtig mange variationer, men som altid er en go-to, når man skal have en nem og lækker frokost.
Du kan både spise den, som den er, til en salat, på et stykke rugbrød eller som her i en sandwich. Man kan fylde sin frittata med mange lækre ting, og i vores version har vi valgt at fylde vores frittata med broccoli og forårsløg.
Vi synes, at en frittata passer perfekt i en sandwich, da den giver en dejlig fylde, en lækker smag og er nem at have med på madpakken eller at spise, når man er på farten. Hvis du topper den med vores Jægerpølse, så får du en fremragende frokost.
Tips
- Husk, at når du bager dine rugbrødsboller, kan du nemt fryse dem ned og have dem klar til en nem og hurtig frokost. Så lav gerne en ordentlig portion, når nu du er i gang. Hvis du kunne tænke dig at prøve at bage nogle andre boller og give opskriften lidt mere afveksling, så prøv vores Sandwichbrød med grøntsager. Det er en nem og lækker måde at få mere grønt ind i din frokost. Det kan også sagtens fryses ned og bruges i en travl hverdag, så husk igen at lave en ordentlig portion.
- Hvis du godt kunne tænke dig at spice din sandwich lidt op, så prøv at tilføj noget lækkert tilbehør. Tilbered for eksempel grillede peberfrugter i olivenolie, som er utroligt nemme at lave og giver en fantastisk sødme og bitterhed samtidig med, at du får endnu mere grønt ind i din sandwich. Du kan også smøre din sandwich med gulerodshummus, som giver en dejlig smag, samtidig med at din sandwich bliver lidt grønnere. Kunne du tænke dig at give sandwichen lidt mere sødme og syre, så prøv at lave syltede rødløg. De smager virkelig godt og passer godt til rigtig mange ting. Det bedste ved de tre slags tilbehør er, at de sagtens kan gemmes og bruges i mindst en uge, hvis de bliver opbevaret i en lufttæt beholder, og kun håndteres med rent service.
- En super måde at få mere grønt ind i hverdagen er via juice. Prøv f.eks. vores opskrift på en Greenilicious - en frisk grøn juice. Juicen passer perfekt som tilbehør til vores sandwich og giver en masse grønt ind i hverdagen på en nem og enkel måde. Og så smager den bare vildt godt!
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.