
Sandwichbrød med grøntsager
- 1 t. 10 min.
Ingredienser
- 2 dl kærnemælk
- 3 dl lunkent vand
- ½ dl olie, fx rapsolie
- 1½ tsk. salt
- 50 g gær
- 150 g frossen hakket spinat (optøet)
- 75 g fintrevet gulerod
- 500 g hvedemel
- 200 g fuldkornsmel
- 1 sammenpisket æg
- 60 g græskarkerner
Sådan tilbereder du retten
Hæld kærnemælk, vand, olie og salt i en skål og smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst.
Vend grøntsagerne i og tilsæt melet lidt efter lidt - gem lidt mel. Drys lidt mel ud på et køkkenbord og ælt dejen godt igennem.
Lad dejen hæve tildækket, et lunt sted i ca. 40 min.
Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul den ud til et kvadrat på cirka 30×45 cm.
Skær 12 kvadratiske stykker, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med æg og drys med frø og kerner.
Lad dem hæve i yderligere ca. 30 min.
Bag dem ved 225 °C i ca. 12 min. og lad dem køle af på en rist.
Tips
Du kan drysse brødene med alle slags kerner og frø. På opskriftsbilledet er det græskarkerner, men det kunne også være hørfrø, sesamfrø eller solsikkekerner.