Spinat sandwichbrød

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Spinat sandwichbrød

  • 1 t. 10 min.

Ingredienser

  • 2 dl kærnemælk
  • 3 dl lunkent vand
  • ½ dl olie, fx rapsolie
  • 1½ tsk. salt
  • 50 g gær
  • 150 g frossen hakket spinat (optøet)
  • 75 g fintrevet gulerod
  • 500 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 1 sammenpisket æg
  • 60 g græskarkerner
Print opskrift

Lækker opskrift på sandwichbrød til frokosten eller madpakken

Med disse hjemmebagte sandwichbrød med spinat og gulerod får du nemt mere grønt ind i hverdagen. Brødene er bagt med grøntsager og fuldkornsmel, så de er ekstra saftige og mætter godt.

Opskriften giver 12 stykker sandwichbrød. Hvis du ikke skal bruge dem alle med det samme, kan du let fryse nogle af dem ned og varme dem senere på brødristeren eller i ovnen. De kan hurtigt forvandles til en lækker frokost og passer perfekt ned i madpakken.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Hæld kærnemælk, vand, olie og salt i en skål og smuldr gæren heri. Rør indtil gæren er opløst.
  2. Vend grøntsagerne i og tilsæt melet lidt efter lidt - gem lidt mel. Drys lidt mel ud på et køkkenbord og ælt dejen godt igennem.
  3. Lad dejen hæve, tildækket med et viskestykke, et lunt sted i ca. 40 min.
  4. Kom dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Rul den ud til et kvadrat på cirka 30×45 cm.
  5. Skær 12 kvadratiske stykker, læg dem på en bageplade med bagepapir, pensl med æg og drys med frø og kerner.
  6. Lad dem hæve i yderligere ca. 30 min.
  7. Bag dem ved 225 °C i ca. 12 min. og lad dem køle af på en rist.
  8. Velbekomme!

 


Tips

Brug sandwichbrød som hovedelement eller tilbehør

Du kan bruge spinatsandwichbrød i mange forskellige måltider. Det er oplagt at smøre en sandwich med lækkert fyld og sprød salat, men du kan også spise brødene som tilbehør til en dampende varm skål suppe.

Prøv denne sandwich med kylling, salat og aioli

 

Skift grøntsagerne ud og ryd op i dine rester

Har du en rest grøntsager tilbage fra madlavningen, er det også en god måde at få ryddet op i køleskabet og mindske madspild. Hvis du bruger grøntsager med et højt vandindhold såsom squash, får du det bedste resultat ved at dræne vandet fra først.

Hvis du gerne vil have et sødere brød, kan du erstatte spinaten med søde kartofler eller græskar. Blander du i stedet revet pastinak i dejen, får du en mild nøddesmag.

Få inspiration til flere grøntsager til dit brød

 

Hvilket fyld skal du komme i din sandwich?

Mangler du inspiration til hvilket fyld du kan komme i dine nybagte spinat sandwichbrød? så se vores sandwichunivers, der er spækket med lækre variationer af sandwich opskrifter og masser af spændende fyld.

Se vores opskriftunivers

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 137
Energi (kcal) 213 291
Energi (kJ) 890 1217
Fedt (g) 5.9 8
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.8 1.1
Kulhydrater (g) 35 48
- heraf sukkerarter (g) 1.2 2
Kostfibre (g) 4.9 6.7
Protein (g) 8 10
Salt (g) 0.6 0.9
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱