Grønkålssalat med kyllingebryst og granatæblekerner

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Grønkålssalat med kyllingebryst og granatæblekerner

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

SENNEPSDRESSING
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. honning
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 3 spsk. olivenolie
  • Salt
  • Kværnet peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skyl og snit grønkål fint.
  2. Pil blade af rosenkålen.
  3. Bank granatæblekerner ud af ½ granatæble ved at slå på skallen med en grydeske, mens du holder det halve granatæble over en skål, så kernerne falder ned i skålen. Befri kernerne for resterne af den gule hinde, der sidder omkring dem.
  4. Hak valnødder groft.
  5. Skær skallen af appelsinen, og skær kødet af i filter.
  6. Ryst alle ingredienser til dressingen sammen i et lille bæger.

SERVERING

  1. Bland alle ingredienser sammen til grønkålssalaten. Vend dressingen i.
  2. Top med stykker af Den Grønne Slagter Kyllingebryst med chili på salaten.
  3. Anret i ”To Go” bowl eller på tallerken. Pak et pitabrød til madpakken.

Velbekomme!

 

Kyllingebryst i farverig salat

Det er lige før, man kommer i julestemning med denne flotte og farverige salat på tallerkenen, og for mange hører både grønkål, appelsin og granatæbler da også til blandt julens populære råvarer. Men denne opskrift på en lækker, grøn ret kan sagtens laves hele året rundt. Og hvis der skulle være en kort periode, hvor granatæbler ikke er i sæson, så brug bare røde bær eller røde æbler i små tern. Det er nemlig det syrlige og frugtige, vi går efter i denne opskrift.

Her danner salaten baggrund for vores saftige Kyllingebryst med chili, som er tilberedt kyllingebryst, tilsat et strejf af chili, og er selvfølgelig nøglehulsmærket.

Salaten er et rigtig godt bud på en fyldig salat i vinterhalvåret, hvor de saftige frugter liver op i vintermørket. En genial madpakke til en grå dag – men du kan også opgradere salaten til en lidt grønnere aftensmad – se selv under Tips lige nedenfor! Salaten kan også være en del af en buffet eller et tapasbord, synes vi. I så fald kan du måske supplere med en lækker dip eller dressing. Se vores mange forslag til f.eks. gulerodshummus, rødbedehummus eller persillepesto her.

 


Tips

  • Vores kyllingebryst med chili passer perfekt sammen med de friske smage i denne ret, som for eksempel appelsin og granatæble. Men hvad med i stedet at prøve vores små, lækre frikadeller, som er diskret krydret, uden tilsat mælk og mel og stegt på en teflonpande, hvilket er med til at reducere fedtindholdet? En lækker bid, som naturligvis er nøglehulsmærket.
  • Grønkål giver en dejlig mæthedsfornemmelse og er en virkelig populær kålsort hele vejen igennem vinteren og det tidlige forår, hvor det ellers kan være svært at finde friske danske salater til vintermaden. Du kan dog også erstatte grønkålen med fintsnittet spidskål, både af den hvide eller røde slags.
  • Brug for at opgradere denne smukke salat til et solidt aftensmåltid? Så er det supernemt at supplere op med lækkert tilbehør, der både mætter, smager godt og stadig er med til at gøre din aftensmad lidt grønnere. Prøv for eksempel at tilberede denne lækre, cremede bønnedip af hvide bønner, som er et skønt og smagfuldt supplement til salaten. Spis ved siden af salaten, og brug pitabrødet – som du eventuelt kan skære i små lagkagesnitter og riste sprødt i ovnen – til at dyppe i bønnemosen. Vildt lækkert – og en hyggelig måde at spise på.

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.