
Nem grønkålssalat med kyllingfyld af rosenkål, granatæble, valnødder og appelsin
- 25 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 1 pakke Den Grønne Slagter Kyllingebryst med chili
- 100 g grønkål
- 50 g rosenkål
- ½ granatæble
- 50 g valnødder
- 1 appelsin
- 2 stk. pitabrød
- 1 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. honning
- 2 spsk. æblecidereddike
- 3 spsk. olivenolie
- Salt
- Kværnet peber
Sådan tilbereder du retten
- Skyl og snit grønkål fint.
- Pil blade af rosenkålen.
- Bank granatæblekerner ud af et halvt granatæble ved at slå på skallen med en grydeske, mens du holder det halve granatæble over en skål, så kernerne falder ned i skålen. Befri kernerne for resterne af den gule hinde, der sidder omkring dem.
- Hak valnødder groft.
- Skær skallen af appelsinen, og skær kødet af i fileter.
- Ryst alle ingredienser til dressingen sammen i et lille bæger.
- Bland alle ingredienser sammen til grønkålssalaten. Vend dressingen i.
- Top med stykker af kyllingepålæg på salaten.
- Anret i en madpakke eller på en tallerken. Pak evt. et pitabrød til madpakken.
- Velbekomme!
Tips
Dips til grønkålssalat med kylling
Vil du opgradere denne smukke salat til et solidt aftensmåltid, skal du bare supplere op med lækkert tilbehør! Prøv for eksempel at tilberede en lækker, cremet bønnedip af hvide bønner, som et skønt og smagfuldt supplement til salaten.
Nyd dippen ved siden af salaten, og brug pitabrødet – som du eventuelt kan skære i små lagkagesnitter og riste sprødt i ovnen – til at dyppe i bønnemosen. Vildt lækkert – og en hyggelig måde at spise på.
Grønkålssalat med granatæble som tilbehør
Her i opskriften serveres salaten som et måltid i sig selv, men du kan også sagtens servere den som et tilbehør. Faktisk er der mange ting, der passer til grønkålssalat. Du kan eksempelvis skifte kylling ud med små frikadeller eller servere salaten som en del af et større buffetbord.
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.