Syltede rødløg
Ingredienser
- 2-3 rødløg
- 2 dl æblecider eddike
- 1 dl vand
- 1½ dl sukker
- 3 stk. stjerneanis
- 10 peberkorn
Sådan tilbereder du retten
- Skær top og bund af rødløgene, men skær så lidt af roden, at løget stadig hænger sammen forneden. Skræl ’papiret’ af løget. Gør det eventuelt under lidt rindende vand for en nem, blød skal.
- Snit rødløget i tynde både eller skiver, enten på langs eller på tværs, alt efter hvad du bedst kan lide.
- Kog æbleeddike, vand og sukker op i en gryde med stjerneanis og sorte peberkorn til sukkeret er opløst.
- Find dit patentglas frem og sæt en kedel vand over at koge. Hæld en lille sjat Atamon i glasset og låget. Skold glasset med det kogende vand, og hæld det derefter ud.
- Kom de snittede rødløg i det varme, skyllede glas. Hæld den varme lage over rødløg og lad dem trække på køl indtil brug.
- De syltede rødløg kan holde sig i mindst 3-4 uger.
Se opskriften som video her:
Tips
Krydr de syltede rødløg efter din smag
Der er uendeligt mange måder at variere krydringen af dine syltede rødløg på. Det handler bare om at vælge de krydderier fra skuffen, du holder allermest af, og som passer til den mad, du har i tankerne.
Prøv at variere med for eksempel kanelstænger, fennikelfrø, laurbærblade, citronskal, dild, ingefær eller chili. Valget er dit – og du kan snildt blande de forskellige krydderier!
Hvor længe kan syltede rødløg holde sig?
Følger du de gode hygiejneråd i opskriften, holder dine syltede løg sig friske og lækre! Derudover er det vigtigt altid at tage løgene op af glasset med en helt ren gaffel. Hvis du passer på dine syltede rødløg, kan det faktisk godt betale sig at lave dobbelt portion. Løgene mister lidt af farven efterhånden, men smager stadig skønt.
Kast dig over syltede fennikel
Har du prøvet en sandwich med syltede rødløg?
Gå på opdagelse i vores opskriftunivers og bliv inspireret til dit næste måltid. Her finder du alt fra traditionelle sandwiches til nytænkende kombinationer. Uanset dine præferencer, så er der masser af gode smagsoplevelser og spændende fyld at udforske.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 678 |
Energi (kcal) | 79 | 537 |
Energi (kJ) | 332 | 2247 |
Fedt (g) | 0,1 | 1 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 0,0 | 0,0 |
Kulhydrater (g) | 19 | 126 |
-heraf sukkerarter (g) | 16,0 | 109 |
Kostfibre (g) | 0,6 | 3,9 |
Protein (g) | 1 | 4 |
Salt (g) | 0,0 | 0,1 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se mere tilbehør her
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.