Syltede rødløg - perfekt tilbehør til sandwich og salat

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Syltede rødløg - perfekt tilbehør til sandwich og salat

Ingredienser

  • 2-3 rødløg
  • 2 dl æblecider eddike
  • 1 dl vand
  • 1½ dl sukker
  • 3 stk. stjerneanis
  • 10 peberkorn
Print opskrift

Opskriften passer til et lille patentglas (1/2 liter)

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Skær top og bund af rødløgene, men skær så lidt af roden, at løget stadig hænger sammen forneden. Skræl ’papiret’ af løget. Gør det eventuelt under lidt rindende vand for en nem, blød skal.
  2. Snit rødløget i tynde både eller skiver, enten på langs eller på tværs, alt efter hvad du bedst kan lide.
  3. Kog æbleeddike, vand og sukker op i en gryde med stjerneanis og sorte peberkorn til sukkeret er opløst.
  4. Find dit patentglas frem og sæt en kedel vand over at koge. Hæld en lille sjat Atamon i glasset og låget. Skold glasset med det kogende vand, og hæld det derefter ud.
  5. Kom de snittede rødløg i det varme, skyllede glas. Hæld den varme lage over rødløg og lad dem trække på køl indtil brug. 
  6. De syltede rødløg kan holde sig i mindst 3-4 uger.

 

Lækre syltede rødløg - et farveboost til alle dine retter.

Her er en super nem opskrift på syltede rødløg. Syltede rødløg er en virkelig lækker, farvestrålende og aromatisk måde at pifte sin mad op på. Her i landet har vi en dejlig tradition for at sylte alle de gode råvarer, der pibler frem om sommeren, og det gælder også rødløgene. Formålet med at sylte rødløg er, at du altid vil have et lækkert tilbehør til både din sandwich, smørrebrød, på din salat, din bowl, i en wrap eller til et væld af varme eller kolde retter.

Mange af vores pålægstyper er baseret på gris eller kylling, og her passer de pikante rødløg rigtig godt til det milde, saftige kød. Vi kan for eksempel anbefale syltede rødløg til alle vores opskrifter med vores populære Rullepølse.

Der er utroligt mange måder at variere sine syltede rødløg på – se under Tips nedenfor. 

Hvis du vil variere smagen på løgene, og enten gøre dem mere eller mindre søde eller syrlige, så kan du bare skrue op eller ned for sukker eller eddike efter smag.

Velbekomme!

 


Tips

  • Der er uendeligt mange måder at variere krydringen af dine syltede rødløg på. Det handler bare om at vælge de krydderier fra skuffen, som du holder allermest af, og som passer til den mad, du har i tankerne. Alt efter om du bruger varme mellemøstlige krydderier som kanel, eller de lette nordiske som dild og fennikel, kan det sætte et særligt præg på din mad. Prøv at variere med for eksempel kanelstænger, fennikelfrø, laurbærblade, citronskal, hele kardemommefrø, ingefær eller chili. Valget er dit – og du kan snildt blande de forskellige krydderier!
  • Denne måde at sylte rødløg på er faktisk en ret smart måde at sylte alle mulige typer af grøntsager på. Du kan enten vælge lige de grøntsager, du har lyst til, eller sylte en rest af en portion af en grøntsag, så du undgår madspild. Du skal bare være sikker på, at grøntsagen stadig er helt frisk, inden du går i gang. Prøv for eksempel at sylte små buketter af blomkål, skiver af små courgetter i forskellige farver eller radiser. Du kan også prøve vores opskrifter på syltede gulerødder eller syltet fennikel. Du kan også supplere dine rødløg med nogle skiver frisk æble i glasset. På den måde har du altid et lækkert syrligt og knasende tilbehør til dine retter i skabet.
  • Husk at følge de gode hygiejneråd i opskriften – så holder de syltede løg sig friske og lækre! Det er også vigtigt altid at tage løgene op af glasset med en helt ren gaffel. Hvis du passer på dine syltede rødløg, kan det faktisk godt betale sig at lave dobbelt portion. Løgene mister lidt af farven efterhånden, men smager stadig skønt.

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.