Veggie "bøfsandwich"

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie "bøfsandwich"

  • 20 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 6 blade frisk basilikum
  • 1 spsk. citronsaft
  • 2 stk. foccacia trekanter af surdej
  • Den Grønne Slagter Veggie BBQ Burgere
  • 4 skiver frisk bøftomat
  • ¼ rødløg, skåret i meget tynde skiver
  • En god håndfuld babyspinatblade
  • Ærteskud til pynt
  • Salt og peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Flæk den skyllede avokado med en kniv og fjern stenen. Skrab kødet ud med en ske.
  2. Mos avokadokødet groft med en gaffel.
  3. Hak basilikumbladene fint og bland sammen med avokadoen.
  4. Tilsæt citronsaften og smag det hele til med salt og peber.
  5. Stil til side og tilbered bøfferne på en pande ved at stege dem over medium varme i lidt fedtstof i 10-12 minutter, til de har fået farve. Pas på ikke at stege over for høj temperatur, så bøfferne ’branker.’
  6. Rist imens brødet på en brødrister.
  7. Smør brødene med den moste avokado og kom spinatblade, Veggie bøfferne, tomat og rødløg på det smurte brød.
  8. Server med det samme.

Velbekomme!

 

Vegetarisk bøfsandwich med lækkert fyld

Efter at have levet en lidt stille og hengemt tilværelse kom den gammeldags bøfsandwich gevaldigt på mode igen for nogle år siden. Og man skal ikke lede længe på sociale medier, før man støder på store tårne af kød og boller, der overhældes med litervis af brun sovs.

Vi er selvfølgelig med på tidens madtrends, men byder her på vores version af en vegetarisk bøfsandwich, hvor de krydrede BBQ bøffer kommer i godt og grønt selskab med tomat, salat og avocado i et sprødt stykke nyristet foccacia af surdej (eller hvilket brød, du har lyst til).

Denne ret passer perfekt ind i en helt eller delvist vegetarisk hverdag, hvor det også godt må være lidt nemt en gang imellem. Kun 20 minutter tager det, før du kan sætte bøfsandwichen på bordet. Så retten er også perfekt, hvis der er flere sultne munde, der skal mættes lidt hurtigt.

Se i vores tips nedenfor, hvordan du kan variere retten i flere forskellige retninger.

 


Tips

  • Vi har fyldt en masse lækre grøntsager, som for eksempel tomater, rødløg og babyspinat i denne vegetariske bøfsandwich for at give en god, grøn smag og en masse konsistens. Mange forbinder dog også en bøfsandwich med syltede grøntsager, og der har vi en masse gode forslag. Et populært valg vil være disse syltede rødløg, der sammen med den moste avokado både vil give flot farve og masser af smag. Du kan også forsøge dig med disse syltede fennikel, der med deres fine smag af lakrids er en dejligt pikant indslag i retten.
  • Mange forbinder nok bøfsandwich med pomfritter – men vi styrer uden om frituren og foreslår, at du laver disse lækre søde kartofler a la Hasselback som en mulig garniture til din sandwich. Alternativt vil disse stykker af bagt knoldselleri også vække lykke som tilbehør. Og hvis du virkelig er i humør til ’fritter,’ så skær bare sellerien ud i pommes-længde, og bag til de er godt gyldne. Dét er bare superlækkert!
  • Vi kan næsten ikke nænne at foreslå et alternativ til den moste avokado i denne sandwich, for kombinationen af blød og syrlig avokadomos på det sprøde brød, og med den fyldige BBQ Burger i hovedrollen er bare rigtig god. Men HVIS du nu har brug for et alternativ, eller ikke er vild med avokado, så prøv da denne ærtehummus, der både er grøn, frisk og lækker. Med lidt ærter i fryseren er der nemlig ikke langt til at kunne sætte den grønne hummus på bordet.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱