Veggiemad med rødbedehummus og mynteagurker

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggiemad med rødbedehummus og mynteagurker

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

MYNTEAGURKER
  • ½ agurk
  • 1 håndfuld mynteblade
  • 3 grofthakkede hasselnødder
  • 1 tsk. salt & peber
  • 2 spsk. god olie
RØDBEDEHUMMUS
  • 1 dåse kogte kikærter
  • 100 g kogte rødbeder
  • 2 spsk. skyr, creme fraiche eller fromage fraiche
  • 1 fed hvidløg
  • Citronsaft
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

RØDBEDEHUMMUS

  1. Afdryp kikærter i en sigte og blend dem med de kogte rødbeder, skyr og det pillede hvidløgsfed hvidløg sammen til en rødbedehummus.
  2. Smag til med salt, peber, citronsaft og evt. tahin efter smag.
  3. Opbevar på køl i et rent glas.

MYNTEAGURKER

  1. Lav agurkesalaten ved at skære agurken i halve skiver. Skræl den eventuelt inden, hvis du bedst kan lide det.
  2. Bland med mynteblade, olie, hasselnødder, salt og peber, og lad gerne trække min. 10 minutter.

SERVERING

  1. Smør et tykt lag rødbedehummus på brødet og læg Den Grønne Slagter Veggie Pålæg med peberfrugt på.
  2. Top med mynteagurkerne og nyd.

Velbekomme!

 

En rugbrødsmad kan sagtens være veggie

Nogle ønsker at skære lidt ned på kødet og få flere grøntsager ind i dagligdagen. Med vores veggie pålæg kan du stadig lave en nem og lækker madpakke, samtidig med at den er uden kød. For det kan være svært at skære kødet væk, når man samtidig gerne vil lave en nem og smagfuld madpakke, hvor rugbrød er basen.

Vi har valgt at servere vores veggie pålæg sammen en rødbedehummus og agurkesalat. Vi har smagt vores veggie pålæg til med peberfrugt, som giver en dejlig pikant smag. Det gør også, at du på en nem og simpel måde får mange grøntsager ind i din frokost, men uden at det kræver en masse forberedelse. Det giver dig en lidt grønnere madpakke. Veggie pålæg er et rigtig godt alternativ, hvis du skal have en nem, lækker og vegetarisk frokost, men med pålæggets genkendelighed.

Når du laver vores rødbedehummus, så kan du sagtens lave en stor portion, som du gemmer i køleskabet. Rødbedehummus kan nemlig sagtens holde sig i flere dage i køleskabet og går rigtig godt til mange retter. Det er et smagfuldt og sundere alternativ til mange andre smørelser, som du kan bruge til din rugbrødsmad, sandwich eller som dip.

 


Tips

  • Vores veggie pålæg er bestemt ikke kun godt på rugbrødsmaden. Du kan nemlig sagtens bruge den i wraps, sandwich og lignende. Prøv f.eks. vores opskrift på veggie wrap med salat og hytteost. Den er superlækker og et godt alternativ til at få en lidt grønnere madpakke. I den kan du også bruge lidt grønne rester fra dagen før, så du får brugt alt det, du har i køleskabet.

 

  • Har du lidt rødløg til overs, så prøv vores opskrift på syltede rødløg, som passer perfekt til din veggiemad. Syltede rødløg er utroligt nemme at lave og smager helt fantastiske. De syltede rødløg giver en utrolig lækker sødmefuld bitterhed, som går godt til rigtig mange retter. Det gælder også i opskriften på veggie wrap, hvor rødløgene giver retten lidt ekstra.

 

  • Hvis du ikke er så meget til rødbede, så er der mange andre gode alternativer. Prøv f.eks. vores opskrift på gulerodshummus, som også sikrer dig en masse grønt, samtidig med at du får en vidunderlig smørelse. Den er fantastisk og fuld af smag! Vi har brugt tahin, chili, karry, hvidløg og en masse andre smagsgivere, så du får en vidunderlig krydret smag. Er hummus ikke lige dig, så prøv i stedet vores opskrift på baba ganoush, som indeholder en masse aubergine og som også giver en virkelig fantastisk, nærmest mellemøstlig smag.

 

Mangler du inspiration til andre rugbrødsmadder?

Det kan være en udfordring at variere ens pålæg, derfor har vi samlet en masse opskrifter, der giver dig inspiration til valg af pålæg, tilbehør og meget mere. Prøv evt. vores opskrifter med plantebaserede alternativer som plantebaseret pålæg og -postej og vegetarisk.  

Se vores inspiration til rugbrødsmadder

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 491
Energi (kcal) 149 730
Energi (kJ) 622 3055
Fedt (g) 6.4 31
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.0 4.9
Kulhydrater (g) 19 92
- heraf sukkerarter (g) 3.2 16
Kostfibre (g) 4.6 22.6
Protein (g) 5 26
Salt (g) 0.7 3.6
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱