Sprøde salatblade med Veggie Pålæg og hummus

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Sprøde salatblade med Veggie Pålæg og hummus

  • 10 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 8 skiver Den Grønne Slagter Veggie Pålæg
  • 8 stk. salatblade, for eksempel fra mini romaine
  • 8 spsk. god hummus
  • 100 g sugar snap ærter
  • 1 snackpeber
  • Friskkværnet peber
  • Grissini sticks som tilbehør
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skyl salatbladene og dup dem tørre.
  2. Kom to skiver Veggie Pålæg på hvert salatblad, og top med en skefuld hummus.
  3. Skyl sugar snap ærterne og skær dem i meget tynde strimler på langs. 
  4. Skyl også snackpeberen, og skær den i tynde strimler på skrå.
  5. Top hummusen med lidt strimede ærter og peberfrugt.
  6. Kværn lidt frisk peber hen over retten.
  7. Server salatbladene på en flot tallerken eller et fad. Server retten med en stak sprøde grissini eller andre brødstænger (se TIPS). Spis bladene som en slags taco ved at folde dem en anelse sammen og spise fra en ende.

Velbekomme!

 

Sprøde salatblade med lækkert grønt fyld

Så bliver det næsten ikke nemmere at tilberede et lynhurtigt og super lækkert grønt måltid! Endda et måltid, som er super indbydende og delikat at se på med de flotte farver fra det friske grønne. Og midt i det hele finder du vores Veggie pålæg, som er krydret med hele tre farver peberfrugt. Det giver ekstra smag til det gode pålæg, som i forvejen har en dejlig mild smag og et godt bid – nøjagtig ligesom traditionelt pålæg.

Salatbladene kan fungere som en let frokost, men er også dejlige som en forret eller en snack til en lækker drink. Hvis du serverer salatbladene sammen med den flotte grønne Greenilicious cocktail er du sikker på et mellemmåltid, som ikke kun ser knaldgodt ud, men som også bobler af grøntsager.

 


Tips

  • I denne ret kører vi 100 procent vegetarisk – men hvis du alligevel er i baconhumør, kan du prøve at stege en portion veggie bacon, og fordele de sprøde skiver i salatbladene i stedet for Veggie pålægget. Så kan du nyde den lidt syndige smag af bacon i din grønne snack - og stadig holde din kødfri dag.
  • Vi foreslår at servere de fyldte salatblade med grissini, som er en italiensk brødsnack i form af tynde, meget sprøde brødstænger. Men du kan nemt selv lave et alternativ, hvis du for eksempel har brød til overs efter at have bagt disse sandwichbrød med grøntsager eller disse rugbrødsboller. Tag brødene, der gerne må være et par dage gamle, og skær på langs eller skrå i tynde skiver, spray eller pensl med en god olie, som gerne må være krydret med paprika eller hvidløg. Drys med en anelse fint salt og oregano, og bag så brødstængerne ved 180 grader til de er gyldne og sprøde – måske 10 minutter. Så har du på ingen tid fået lavet en stak lækre sprøde brødstænger, som kan bruges til dips eller som tilbehør til diverse retter og salater. Og taget en tørn i kampen mod madspild.
  • Du kan købe din hummus færdig – eller du kan lave den selv, for eksempel efter disse opskrifter på ærtehummus eller rødbedehummus. Du kan også udskifte hummus med denne dejlige hvide bønnemos, som er fint krydret med hvidløg og citron. Hvis du får rester til overs, er der masser af muligheder for at bruge resten af mosen som dip eller som spread i en sandwich, for eksempel sammen med vores kyllingebryst med chili.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 250
Energi (kcal) 110 275
Energi (kJ) 460 1150
Fedt (g) 7.3 18
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.8 1.9
Kulhydrater (g) 7 18
- heraf sukkerarter (g) 1.9 5
Kostfibre (g) 2.2 5.6
Protein (g) 4 11
Salt (g) 0.8 1.9
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱