Knækbrød med Veggie Pålæg, smøreost og sprøde radiser

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Knækbrød med Veggie Pålæg, smøreost og sprøde radiser

  • 10 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 8 skiver Den Grønne Slagter Veggie Pålæg
  • 4 stk. groft knækbrød
  • 4 spsk. vegan flødeost
  • 1 bundt friske danske radiser med top
  • 2 spsk. friskhakket purløg
  • 200 g blandet grønt, for eksempel gulerødder, snackpeber, spidskål, sukkerærter
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Gør de blandede grøntsager klar ved at skylle dem, og derefter skære dem i tynde, mundrette stænger til snacking.
  2. Anret knækbrød, vegansk flødeost, Veggie Pålæg, grøntsagsstave og purløg på et fint fad. Læg en lille, ren saks på bordet til at klippe purløg med.
  3. Sæt fadet på bordet, og smør knækbrødet ved bordet, som delemad, til hygge, frokost, eller som et let måltid efter skole eller arbejde. Maden kan også pakkes ned til en picnic ud i det blå.

Velbekomme!

 

Grønne knækbrødsmadder til hygge om bordet

Begrebet ’eftermiddagsmad’ vækker en dejlig følelse af hygge hos de fleste – det afslappede måltid hen på eftermiddagen, hvor man lige får vejret efter en travl dag over en lækker snack og måske en kop varm te, og hvor man får samlet tankerne, inden programmet står på træning, lektier, aftensmad eller hvad dagen nu byder på.

I en snæver vending er det måske lidt for nemt og fristende at forfalde til søde sager – og så gælder det om at have idéer på lager, hvis man foretrækker et grønt mellemmåltid.

Derfor har vi komponeret denne lille lækre snack-servering, som er lige til at tage med over til bordet og nyde i fællesskab – eller til en stille stund alene. Vi bruger her vores Veggie Pålæg med den gode tilsmagning af tre slags peberfrugt, hvilket gør serveringen vegetarisk. Men du kan naturligvis skifte ud i pålægget, som du vil, og for eksempel bruge den krydrede Jægerpølse med 30% grøntsager.

Hvis du leder efter andre lækre og nemme snacks til et eftermiddagsmåltid, så check for eksempel:

Grønne spyd med kyllingebryst og krydret drys af dukkah

Ristet surdejsbrød med Veggie Postej og langtidsbagte tomater

Banh Mi med Veggie Sandwich skiver


Tips

  • I stedet for vegansk flødeost kan du bruge denne hvide bønnemos, som er fint krydret med hvidløg og citron. Den er nem at tilberede, og kan gemmes i køleskabet i flere dage. Bønnemosen er en dejlig ’spread’ på knækbrød, men kan også bruges i sandwiches og som topping på salater.
  • Lyst til en lækker forkælelse til dit eftermiddagsmåltid? Så forbered alle ingredienserne til Hindbærsmoothie, og hav dem klar i køleskabet, så du nemt kan smide alting i en blender, når du er klar til smoothie.
  • Hvis du har lyst til at udvide din ’eftermiddagsbuffet’, så check lige det her lækre snackfad, hvor vi har lavet en lækker, cremet edamame-dip, der bliver drysset med skønt, sprødt bacon-knas. Pluk de gode idéer herfra, og suppler med dine gode, grønne knækbrødsmadder.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱