
Sprød salat med veggie baconmed soltørrede tomater
- 15 min.
- 2 personer
Ingredienser
Sprød salat- 1 hjertesalat eller romainesalat
- Evt. 1 radicchio-salat
- 4 spsk. semidried tomater
- 1 rød snackpeber
- 1 dl creme fraiche, alternativt Cheasy fraiche 5%
- 1 stor spsk. mayonnaise, evt. fedtreduceret
- 2 spsk. hakkede krydderurter - fx persille, purløg og dild
- Citronsaft
- Salt
- Peber
- 6 skiver veggie bacon
- Olie til stegning
- Evt. brøndkarse eller ærteskud
Sådan tilbereder du retten
Salat
- Skyl salaterne, og riv grove blade af de forskellige salathoveder.
- Dup salatbladene tørre med et viskestykke, og anret i to dybe tallerkener eller skåle.
- Skær snackpeber ud i skiver, og fordel snackpeber og soltørrede tomater oven på salaten.
Dressing
- Rør en dressing af creme fraiche, mayonnaise og krydderurter.
- Smag dressingen til med salt, peber og citronsaft.
Veggie bacon
- Steg veggie bacon på en varm pande med smagsneutral olie i 2-3 minutter på hver side, til skiverne er blevet gyldne og sprøde.
- Tag dem af varmen, og del hver skive i 2-3 grove stykker.
Servering
- Top den sprøde salat med veggie bacon og evt. lidt brøndkarse, ærteskud og ekstra krydderurter, og servér salaten straks med dressingen til.
Velbekomme!
Tips
Serveringstips
Giv vegetarsalaten ekstra farve og smag med syltede rødløg. De sprøde og smagfulde rødløg kan bruges til rigtig mange retter, som salater og sandwich. Det kan derfor altid betale sig at have et glas stående.
Få opskriften på syltede rødløg
Giv veggie salaten mere fylde
Brødcroutoner giver ekstra fylde og gør enhver salat sjovere – og så er det en god måde at få brugt dine brødrester på.
Sådan laver du brødcroutoner:
- Skær dine brødrester i tern
- Vend med lidt olie, lidt fint salt og et godt nip tørrede krydderurter efter smag.
- Bag brødternene i en 200 grader varm ovn, til de er gyldne, og endelig ikke for mørke.
- Gem croutonerne i en kagedåse, foret med lidt køkkenrulle – de kan holde sig et par dage.
Se alle opskrifter på tilbehør
Flere idéer til veggie salat
Har du lyst til noget lidt mere mættende i din salat – eller vil supplere salaten med noget sprødt og lækkert – så prøv at stege et par af de lækre Veggie Schnitzler, til de er gyldne, sprøde og gennemvarme, og skær dem så i skrå skiver, som du fordeler oven på salaten.
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.