Vegetarisk brunch med veggie baconInspiration til vegetar brunch
- 45 min.
- 4 personer
Ingredienser
RØDE LINSER OG SPINAT- 1 dl røde linser
- 5 dl vand
- 200 g frisk spinat
- Smør
- 6 æg
- 1 pk. veggie bacon
- Olie til stegning
- 2 avocadoer
- 1-2 tsk. citronsaft
- Cayennepeber eller paprika
- 1 lille finthakket rødløg eller skalotteløg
- Purløg eller persille
- Frisk frugt
- Godt brød
- Salt
- Peber
Sådan tilbereder du retten
Røde linser og spinat
- Skyl de røde linser godt i koldt vand.
- Kog linserne i ca. 20 minutter i en gryde med 5 dl vand og 1 tsk. salt.
- Når linserne er kogt møre, hældes de i en sigte, så vandet kan dryppe fra.
- Skyl spinaten og steg spinaten kort på en varm pande med lidt smør til spinaten ”netop” falder sammen.
- Smag til med salt og peber.
Scrambled eggs og veggie bacon
- Slå æggene ud i en skål og pisk dem sammen.
- Varm en pande op til middel varme med lidt olie og hæld æggemassen på panden. Krydr med salt og peber.
- Omrør æggemassen hele tiden, til den har den rigtige konsistens, og tag den straks af varmen og over på en tallerken, så den ikke bliver tørt og kedeligt.
- Steg veggie bacon på en varm pande med smagsneutral olie i 2-3 minutter på hver side, til skiverne er blevet gyldne og sprøde.
- Tag dem af varmen og skær hver skive i 4-5 grove stykker.
Anretning
- Anret spinaten på 4 tallerkner og drys med 1 spsk. røde linser over spinaten på hver tallerken.
- Del avocadoerne på langs og fjern stenen. Tag kødet ud i ét stykke med en ske og skær de halverede avocadoer i tynde skiver.
- Tag de udskårne avocadoer og bred dem ud som en vifte. Dryp lidt citronsaft på avocadoerne og drys med paprika eller cayennepeber, salt og peber.
- Anret ”scrambled eggs”med lidt finthakket løg, purløg eller persille og sprød veggie vacon.
- Servér brunchen med frisk frugt og godt brød.
- Velbekomme!
Tips
Serveringstips
Til en dejlig brunch hører der sig masse af kaffe til, men du kan også vælge at servere menuen med en frisk drik til. Vælg en sød drik, så du får et mix mellem søde og salte elementer. Det kan være en smoothie med bær eller grøntsager, så dagen får en endnu grønnere start.
Alternativer
Er du presset på tid, kan du skifte scrambled eggs ud med en ret, du kan lave på forhånd. Det kan eksempelvis være nemme æggemuffins. Dem kan du nemlig lave dagen før, og smide dem i ovnen lige inden dine gæster kommer. Det efterlader masser af tid til at tage hånd om dine gæster og hygge dig med dem.
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 266 |
Energi (kcal) | 111 | 296 |
Energi (kJ) | 466 | 1238 |
Fedt (g) | 8.0 | 21 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 1.7 | 4.4 |
Kulhydrater (g) | 5 | 14 |
- heraf sukkerarter (g) | 1.0 | 3 |
Kostfibre (g) | 2.6 | 6.8 |
Protein (g) | 5 | 14 |
Salt (g) | 0.3 | 0.8 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.