
Burger med plantefars og Veggie Bacon
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
BØF OG VEGGIE BACON- 4 plantebaserede bøffer eller 300-400 g plantefars (fx fra Naturli')
- 6 skiver Den Grønne Slagter Veggie Bacon
- Olie til stegning
- 2 dl mayonnaise, evt. en lettere udgave
- 1-2 fed hvidløg
- 4 burgerboller
- 2 tomater
- 1 rødløg
- 1 salathoved
- Salt
- Peber
- Evt. ketchup
Sådan tilbereder du retten
BØF OG VEGGIE BACON
Tilbered de plantebaserede bøffer som skrevet på pakken eller form 4 bøffer af plantefars og steg på en pande et par minutter på hver side, til bøfferne er gyldne og stegte. Krydr med salt og peber.
Steg Veggie Bacon på en varm pande med smagsneutral olie i 2-3 minutter på hver side, til skiverne er blevet gyldne og sprøde.
Tag dem af varmen og skær hver skive i 2-3 grove stykker.
HVIDLØGSMAYONNAISE
Pres hvidløgsfeddet og rør sammen med mayonnaise.
Smag mayonnaisen til med salt og peber.
BURGER
Pluk store blade af salathovedet, skyl salaten og dup den tør.
Skær tomater og løg i skiver.
Skær burgerbollerne og rist dem på en brødrister eller i ovnen.
Smør lidt hvidløgsmayonnaise på hver skårne ”overflade” og byg burgeren op med bunden af bollen, salat, plantebøf, tomater, løg og Veggie Bacon.
Top med overdelen og servér straks den lækre burger.
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.