
Plantebaseret burger med veggie baconLækker plantebaseret junkfood
- 25 min.
- 4 personer
Ingredienser
BØF OG VEGGIE BACON- 4 Veggie Burger
- 6 skiver Den Grønne Slagter Veggie Bacon
- Olie til stegning
- 2 dl plantebaseret mayonnaise
- 1-2 fed hvidløg
- 4 burgerboller
- 2 tomater
- 1 rødløg
- 1 salathoved
- Salt
- Peber
- Evt. ketchup
Sådan tilbereder du retten
Bøf og veggie bacon
- Tilbered de plantebaserede bøffer som skrevet på pakken og steg på en pande et par minutter på hver side, til bøfferne er gyldne og stegte. Krydr med salt og peber.
- Steg Veggie Bacon på en varm pande med smagsneutral olie i 2-3 minutter på hver side, til skiverne er blevet gyldne og sprøde.
- Tag dem af varmen og skær hver skive i 2-3 grove stykker.
Hvidløgsmayonnaise
- Pres hvidløgsfeddet og rør sammen med mayonnaise.
- Smag mayonnaisen til med salt og peber.
Burger
- Pluk store blade af salathovedet, skyl salaten og dup den tør.
- Skær tomater og løg i skiver.
- Skær burgerbollerne og rist dem på en brødrister eller i ovnen.
- Smør lidt hvidløgsmayonnaise på hver skårne ”overflade” og byg burgeren op med bunden af bollen, salat, plantebøf, tomater, løg og Veggie Bacon.
- Top med overdelen og servér straks den lækre burger.
- Velbekomme!
Tips
Alternativer til plantefars i burger
Har du ikke plantefars til rådighed, kan du sagtens bruge andre alternativer. Du kan eksempelvis udskifte plantebøffen med en Veggie Schnitzel. Veggie schnitzlen skal steges sprød på en pande, og tilføjes til burgeren på samme måde som plantebøffen – og så har du en knasende sprød burger!
Gode tips
Skal du gå planken ud og tage denne plantebaserede burger til næste niveau, skal du prøve at smide både Veggie Burger og Veggie Bacon på grillen! Det giver en fantastisk, røget smag, som er prikken over i’et. Prøv også at tilføje grillet halloumi som et ekstra cremet element.
Appetit på mere? Se flere lidt grønnere opskrifter
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.