Crudité med snittede grøntsager og bønnedip

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Crudité med snittede grøntsager og bønnedip

  • 30 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 500 g blandede grøntsager skåret i stave
  • 1 pk. Den Grønne Slagter Kalkunbacon i skiver
  • 1 spsk. olivenolie
  • 200 g edamamebønner, uden bælg
  • 100 g ærter fra frost eller friske
  • 12 friske mynteblade
  • 2 spsk. flødeost
  • Saften af ½ citron
  • 1 fed hvidløg, pillet
  • Salt og peber
Print opskrift

Lækkert snackfad af grøntsagsstave med dip

Saml familien om et lækkert fad crudité, som er fransk for råkost og grønt skåret i stave. Det lækre fad med grøntsagsstave og dip er oplagt at servere, når I skal hygge hele familien eller som en let frokost til dig selv.

Til denne crudité serverer vi en krydret dip på blandt andet ærter, edamamebønner, flødeost og mynte – og så har vi givet den ekstra fylde og smag med et gavmildt drys af knust, stegt kalkunbacon.

 


Sådan tilbereder du retten

Grønt og kalkunbacon

  1. Gør dine blandede grøntsager i stand, og anret udvalget af grøntsagsstave smukt på et passende fad.
  2. Læg skiver af kalkunbacon på en bageplade, beklædt med bagepapir, og rist dem sprøde i ovnen i ca. 20 min ved 170 grader.
  3. Lad skiverne køle helt ned og knus dem til groft smulder ned i en skål.

Grøn dip

  1. Bring en gryde letsaltet vand i kog, og blancher edamamebønnerne og ærterne i to minutter.
  2. Hæld vandet fra og skyl dem i koldt rindende vand.
  3. Lad dryppe af i nogle minutter.
  4. Blend bønnerne og ærterne i en foodprocessor sammen med myntebladene, flødeost, citron og hvidløg, indtil du har en homogen masse.
  5. Smag til med salt og peber.
  6. Kom dippen i en passende skål og drys med et generøst sprødt drys kalkunbacon.
  7. Server med det samme. Eller brug retten som en lækker snack ’ud af huset’.
  8. Velbekomme!

 

Se opskriften som video her:

 


Tips

Sådan tilberedes kalkunbacon til perfektion

Vidste du, at kalkunbacon også kan tilberedes i airfryer og på panden? Uanset hvilken tilberedning du ønsker, kan du finde inspiration og smagfulde opskrifter i vores guide.

Læs vores stegeguide til kalkunbacon

 

En grønnere snackservering
Grøntsagsstave med dip kan nemt gøre det op for chipsskålen, når der skal hygges. Skal der skrues ekstra op for de grønne ingredienser, kan du servere crudité med en grøn cocktail til. Vores grønne cocktail indeholder masse forskellige grøntsager og frugter med en god friskhed og syrlighed, som æbler, fennikel, bladselleri og citronmelisse.

Prøv vores Greenilicious cocktail

 

Tilbehør til crudité
Oprindeligt er crudité tænkt som en snack, men den kan også sagtens udgøre en del af et større måltid. Du kan eksempelvis servere grøntsagsfadet med dip, brød og frikadeller til. Eller fadet kan indgå som en ret på et stort buffet-, picnic- eller tapasbord.

Se Den Grønne Slagter Frikadeller

 

Flere idéer til crudité
På dette grøntsagsfad har vi valgt at servere agurk, gulerødder, rød peber, fennikel og rå grønne bønner. Men der er frit slag, alt efter årstid og dit humør, så bare tænk kreativt, når du vælger grøntsager til det grønne snackfad.

Vi kan for eksempel foreslå: grønne asparges, hvide skrællede asparges, minimajs, daikon/kinaradise, gul peberfrugt, gulerødder i andre farver, små buketter af blomkål eller helt friske squash – eller måske de nye aspargeskål, der er lange, slanke broccoliplanter. Du kan også vælge sprøde frugter som pærer eller æbler.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 253
Energi (kcal) 86 218
Energi (kJ) 361 912
Fedt (g) 4.6 12
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.2 3.1
Kulhydrater (g) 7 18
- heraf sukkerarter (g) 2.8 7
Kostfibre (g) 2.5 6.4
Protein (g) 5 14
Salt (g) 0.5 1.1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱