Nemme vegetariske hapsere med flot pynt

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Nemme vegetariske hapsere med flot pynt

  • 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 6 spsk. græskarkerner
  • 1 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 tsk. havsalt
  • 8 halve skiver ristet surdejsbrød
  • 1 pakke Den Grønne Slagter Veggie Postej
  • ½ agurk skåret i skiver
  • Friske ærteskud
Print opskrift

Lækre hapsere til frokostbordet med vegetar postej

Disse bruschetta-inspirerede vegetariske hapsere er både en god snack og et oplagt element til frokosten. Hapserne er ikke kun hurtige at lave, de ser også flotte ud og pynter på bordet.

Vores vegetariske hapsere er anrettet på ristet surdejsbrød, smurt med cremet vegetarisk leverpostej og toppet med frisk agurk. For at gøre hapserne ekstra spændende har vi pyntet dem med ærteskud og ristede græskarkerner.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Rist græskarkernerne på en varm pande tilsat olie til de begynder at “hoppe” en smule.
  2. Drys salt og sæt dem til side.
  3. Smør de ristede brødskiver med veggie postej og fordel agurkeskiverne derpå.
  4. Drys med ristede græskarkerner og friske ærteskud.
  5. Servér med det samme.
  6. Velbekomme!

 


Tips

Pynt dine vegetariske hapsere med farver

Du kan give dine vegetariske hapsere et visuelt pift ved at pynte dem med farverig topping, så de giver noget ekstra til frokostbordet. I denne opskrift har vi holdt pynten i grønne nuancer, men du kan også bruge syltede rødløg, hvis du vil gøre det visuelle udtryk mere markant.

Sådan laver du syltede rødløg

 

Byt vegetar postejen ud med rødbedehummus

Hapsere med vegetar postej er et godt trick til at give nyt liv til daggammelt brød, som ellers var røget i skraldespanden. Kun fantasien sætter grænser for, hvordan du laver dine hapsere. Du kan for eksempel smøre dem med lækker hjemmelavet rødbedehummus.

Nem hjemmelavet rødbedehummus

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 166
Energi (kcal) 186 310
Energi (kJ) 779 1295
Fedt (g) 8.6 14
- heraf mættede fedtsyrer (g) 1.1 1.9
Kulhydrater (g) 19 31
- heraf sukkerarter (g) 1.6 3
Kostfibre (g) 2.6 4.3
Protein (g) 8 14
Salt (g) 1.3 2.1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱