Veggie Postej på hapseremed ristede græskarkerner og ærteskud

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Veggie Postej på hapseremed ristede græskarkerner og ærteskud

  • 15 min.
  • 4 personer

Ingredienser

  • 6 spsk. græskarkerner
  • 1 spsk. koldpresset rapsolie
  • 1 tsk. havsalt
  • 8 halve skiver ristet surdejsbrød
  • 1 pakke Den Grønne Slagter Veggie Postej
  • ½ agurk skåret i skiver
  • Friske ærteskud
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Rist græskarkernerne på en varm pande tilsat olie til de begynder at “hoppe” en smule.
  2. Drys salt og sæt dem til side.
  3. Smør de ristede brødskiver med veggie postej og fordel agurkeskiverne derpå.
  4. Drys med ristede græskarkerner og friske ærteskud.
  5. Servér med det samme.

Velbekomme!

 

Små grønne hapsere til den hyggelige bid

Det er ikke uden grund at tapas-måden at spise på, er blevet så populær herhjemme. Den spanske tradition med at snacke på en masse småretter er nemlig både en hyggelig og social form for spisning – og så kan det desuden være en rigtig nem opgave for husets kok. Du kan nemt sammensætte et lækkert tapas-måltid ved at kombinere en masse af de ingredienser, du allerede har i huset, på en kreativ og dekorativ måde. Og hvis du ønsker et ’grønt’ tapasbord uden kød, er der også masser af muligheder for det.

Disse ’Hapsere’ er inspireret af de italienske Bruschettas, som er små, sprøde brødskiver, som toppes med noget lækkert. Leg gerne med smag, farver og konsistenser, så der både er noget cremet, noget med bid, noget grønt og noget ’umami’ på de små madder.

Hapserne er en rigtig nem og lækker ret at sætte på tapasbordet sammen med en række andre småretter. Husk endelig noget grønt og knasende, for eksempel dette Cruditéfad med edamamedip, hvor du kan udelade kalkunbacon, hvis det er til en kødfri dag.

Server gerne en lækker og frisk cocktail til maden. Må vi for eksempel anbefale denne Solopgang, der kombinerer en række flotte gule grøntsager og frugter i en skøn, syrlig drink, der er perfekt til et grønt måltid.


Tips

  • Den gode smag er naturligvis det vigtigste, når du sætter godbidder på bordet til dine gæster. Men det skader absolut heller ikke, at maden ser flot ud! Her har vi pyntet hapserne med ristede græskarkerner og de flotte, grønne ærteskud, men der er mange andre muligheder for at give dine hapsere et visuelt pift – eller som supplement til kerner og skud. En oplagt mulighed er et par både syltede rødløg, som med deres flotte pink farve og syrligsøde smag er et hit på en hapser. En halv semi-dried tomat og et blad basilikum vil køre denne hapser i en italiensk retning. Og så vil en lille portion af disse delikate syltede svampe sammen med et blad persille både give smag og lækkerhed til dine hapsere.
  • Hvis du har lyst til et lækkert røget ’crunch’ oven på dine hapsere, og du stadig gerne vil holde de små madder kødfri, så steg et par skiver af vores Veggie Bacon, som er røget over bøgeflis, og derfor giver en lækker, røget smag, lidt a la bacon. En superlækker, vegetarisk topping, som du fint kan kombinere med for eksempel en cornichon eller et syltet løg.
  • Mangler du inspiration til flere ’hapsere’? Så er det bare om at få det gode brød fundet frem – det gør ikke noget at det er en dag gammelt, for du rister det bare i ovn eller på brødrister – og så er det bare om at være opfindsom med topingen. Kombiner for eksempel rødbedehummus med Veggie Sandwichskiver og pynt med rødbedespirer. Fold Veggie Pålæg med peberfrugt, læg på brødet og top med Grillede Peberfrugter i olie. Eller bag en gang Veggie Nuggets til de er gyldne og sprøde, og anret dem med en lille top af den lækre, krydrede Baba Ganoush og en sort oliven.

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱