
Fuldkornwraps med cheddar, jalapeño og grønt
- 25 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 2 stk. fuldkornswraps
- 8 skiver Den Grønne Slagter Kyllingebryst med grøntsager
- 2 dl revet cheddar ost
- 2 spsk. syltede jalapeño chilier
- 2 gode håndfulde babyspinat
- 200 g grøntsagsstave eller små tomater
Sådan tilbereder du retten
- Rul wraps sammen med kyllingebryst, revet cheddar, jalapenos og babyspinat.
- Grill wraps i en sandwichtoaster eller et paninijern, indtil de er varme og sprøde.
- Skær dem efterfølgende i halve.
- Serveres lune sammen med sprøde grøntsagsstave eller små tomater.
- Server evt. en spicy tomatsalsa som dip ved siden.
Velbekomme!
Lækre lune wraps med kylling og smeltet ost
Det er vist ikke helt forkert at sige, at wraps – eller tortillas, som de flade mexicansk-inspirerede brød også sælges som – har taget landet med storm. Og det er ikke så mærkeligt, for der er næsten ikke grænser for, hvilket fyld du kan rulle ind i de delikate pandekager.
Wraps er et hit for både store og små, og det er nemt at variere fyldet efter den enkeltes smag, for eksempel hvis man står midt i en større omgang madpakke-produktion. Wraps kan spises kolde, men i denne opskrift har vi givet den rullede pandekage en tur i toasteren eller panini-jernet, så den revne cheddar smelter ud i wrap’en og pakker kylling, spinat og chili ind i et kærligt kram af smeltet ost.
Wraps er skønne, både som en varm og dejlig frokost, men kan også bruges på madpakker. De er dog allerbedst, lige når de kommer ud fra den varme toaster. Men varme wraps er også hyggelig hyggemad til når du har et par gæster, og det skal være helt uformelt. Lav en lille ’bar’ af ingredienser, og lad folk rulle deres egen wrap. Varm wraps i toasteren efter tur, eller læg dem sammen mellem to varme bageplader, beklædt med bagepapir, og bag dem i en ret varm ovn, 220 grader, i 5-6 minutter. Så er der varme wraps til alle, og på ingen tid, endda!
Wraps fås i alle supermarkeder, og er nemme at have ’på lager’ derhjemme – men hvis du alligevel skulle være løbet tør for wraps, så kan du genskabe næsten den samme sandwich med et par store stykker fuldkornstoast.
Tips
- Det kan næsten ikke blive nemmere end at rulle skiver af vores Kyllingebryst med grøntsager ind i disse wraps – eller andre former for pålæg som for eksempel Silkeskåret Kylling eller Hamburgerryg. Men wraps er også rigtig gode til at lægge ’hus’ til en middagsrest. Hvis du for eksempel laver denne Veggie Bolognese på vores Veggie Fars, vil bare den mindste rest være perfekt i en wrap. Tilbered på nøjagtig samme måde som i denne opskrift med cheddar og jalapenos, og udskift kylling med bolognese – men pas på med at klemme toaster eller paninijern alt for hårdt sammen om wrap’en. Du kan også bruge et par nystegte Veggie Nuggets – sammen med ost og salsa er der virkelig dømt vegetarisk selvforkælelse.
- Selvom den smeltede ost giver masser af lækker cremethed til den varme wrap, så kan du helt sikkert tilføje endnu mere ’mums’ til din wrap, hvis du har lyst til det. Smør for eksempel med en krydret flødeost, en pesto, som f.eks. denne persillepesto, eller en lækker, færdigkøbt salsa. Masser af smag, varme og hygge i én enkelt bid!
- Hvis du synes, at jalapenos er lige med det hotteste, er der masser af muligheder for at skifte de fyrige, grønne smagsbomber ud med noget lidt mere fredsommeligt. Brug for eksempel enten syltede rødløg i din sandwich – de holder både på farve og smag på trods af opvarmningen – eller gå den helt milde vej med de lækre, søde grillede peberfrugter i olivenolie.
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.