Spaghetti med krydret Veggie Bologneseog sprød salat

(4 vurderinger) Min vurdering: 0

Spaghetti med krydret Veggie Bologneseog sprød salat

  • 30 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 stk. løg
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie til stegning
  • 1 rød chili
  • 350 g Den Grønne Slagter Veggie Fars
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatkoncentrat
  • 1 squash
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld basilikumblade
  • Vand
  • Salt
  • Friskkværnet peber
  • 400 g spaghetti
  • Friskrevet parmesan eller et vegansk alternativ efter ønske
  • Friske basilikumblade til pynt
  • Friske salatblade efter eget ønske, f.eks. rucola og feldsalat
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Skræl løg og hvidløg, og hak begge dele fint med en skarp kniv.
  2. Snit den røde chili i tynde skiver. Fjern frø og de hvide hinde inde i chilien, hvis du ønsker en mindre ’hot’ Bolognese.
  3. Varm en smule olivenolie op i en tykbundet gryde.
  4. Svits løg, hvidløg og chili i olien i cirka to minutter
  5. Tilsæt Veggie Fars, og lad det brune over medium varme under omrøring. Farsen bør ikke tilberedes over for høj varme, da den kan risikere at ‘branke.’
  6. Tilsæt de hakkede tomater fra dåse, samt tomatkoncentrat, og rør det forsigtigt sammen med den brunede fars.
  7. Skyl squashen og skær den i grove tern. Kom ternene i gryden med fars og tomat.
  8. Skræl gulerødderne og riv dem groft. Tilsæt dem derefter til gryden.
  9. Skyl de friske basilikumblade, og tilsæt dem til gryden.
  10. Hæld en passende mængde vand i gryden, så det lige dækker bolognesen og grøntsagerne.
  11. Smag til med salt og friskkværnet peber, og rør forsigtigt retten sammen.
  12. Lad retten simre i 15 minutter ved lav varme, og rør jævnligt i gryden, så retten ikke brænder fast.
  13. Kog imens pastaen i letsaltet vand efter vejledningen på pakken.
  14. Skyl de friske salater, og lad dem dryppe af på et viskestykke.
  15. Hæld vandet fra pastaen, og anret en passende mængde spaghetti i en dyb tallerken. Top med den varme bolognese efter smag.
  16. Drys med revet parmesan og friske basilikumblade efter smag.
  17. Server straks med de friske salater ved siden af.

Velbekomme!

 

Vegetarisk Bolognese – ja tak!

Vi vover nok pelsen, hvis vi påstår, at Spaghetti Bolognese kandiderer til at være Danmarks uofficielle nationalret. Men ikke desto mindre er det altså en rigtig publikumsbasker, når denne skønne ret med den dampende fyldig sauce, fyldt med masser af smag, sættes på bordet. 

Her har vi – selvfølgelig – tilberedt retten i en ren vegetarisk udgave med vores Veggie Fars, der bl.a. er lavet af protein fra nordiske ærter, og som tilberedes sammen med flere forskellige grøntsager. Se vores tips nedenfor til, hvordan du varierer grøntsagerne i saucen.

Vi har lavet en god portion her, så der er nok til to dage – eller til at du bruger saucen til en af de mange fantastiske reste-retter, du kan lave med en god ’Bolo’. Check vores Tips for gode idéer!

 


Tips

  • Med de angivne mængder, er her rigeligt til to personer – og så vil du garanteret have gode rester til overs til en dejlig gang spaghetti Bolognese dagen efter. Et godt trick, når du skal opvarme spaghetti Bolognese er at komme lidt vand i bunden af en gryde, derefter Bolognese saucen og endelig pastaen. Varm langsomt op, og begynd efterhånden at røre i gryden, så den ikke brænder på. Du kan også tage den kolde ’Bolo’ med på madpakken – eller blande pasta og sauce, komme det i et ovnfast fad og så bage pastaretten i ovnen med en god håndfuld revet ost på toppen – mums!
  • En lækker Bolognese er nok en af de mest anvendelige rester, du kan have i dit køleskab! For en rest af den lækre, fyldige sauce med masser af grønt, tomat og Veggie Fars kan så nemt som ingenting bruges til en masse andre retter. Har du f.eks. prøvet en vegetarisk Pizza Bolognese? Vælg en færdig pizzabund, enten en forbagt bund eller en rulle fersk dej fra køledisken, og fordel din Bolognese oven på bunden. Suppler evt. med grønt efter smag – løg, majs eller oliven – og top med masser af smeltevenlig ost. Bag i ovnen til gylden, og nyd så en supernem og fyldig pizza. Bare lækkert!
  • I denne opskrift har vi brugt gulerødder og squash i Bolognesen – men den populære sauce elsker rigtig mange andre grøntsager. Prøv for eksempel at bruge groftrevet knoldselleri eller pastinak i stedet, hak lidt bladselleri i saucen, eller tilføj ekstra smag og fylde med hakkede champignons.

Se opskriften som video:

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱