Farvestrålende Rainbow-sandwich med Silkeskåret Kylling

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Farvestrålende Rainbow-sandwich med Silkeskåret Kylling

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 100 g rødkål
  • 70 g Den Grønne Slagter Silkeskåret Kylling
  • 0,5 stk. agurk
  • 2 stk. peberfrugt
  • 2 stk. gulerødder
  • 1 stk. avocado
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 0,5 tsk. salt
  • 0,5 tsk. friskkværnet sort peber
  • 4 skiver surdejsbrød
  • 1 dl flødeost
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Gør grøntsagerne i stand: Skær rødkål fint, eventuelt på et mandolinjern, så det bliver helt papirstyndt skåret. Skær agurk i lange, tynde skiver. Snit peberfrugt i tynde bjælker. Skræl og skær gulerødder i tandstikker, eller riv dem groft. Skræl avocadoen og skær i skiver. Hold grøntsagerne adskilt i små bunker.
  2. Bland olivenolie, friskpresset citronsaft, salt og peber, og fordel blandingen hen over grøntsagsbunkerne. Vend rundt uden at blande, så alle grøntsager får et fint lag dressing.
  3. Rist surdejsbrødet på en brødrister.
  4. Fordel flødeosten på de ristede brødskiver.
  5. Læg lag af de forskellige marinerede grøntsager på brødet, så opbygningen minder om en regnbue.
  6. Top med silkeskåret kylling.
  7. Luk sandwichen med de resterende to stykker ristet brød.
  8. Sæt en træpind gennem sandwichene for at holde det hele sammen.
  9. Server med det samme, eller pak stramt sammen i madpakkepapir til senere brug.

Velbekomme!

 

Skøn, sprød sandwich i alle regnbuens farver!

Nogen siger, at lykken findes for enden af regnbuen. Om det er sandt, ved vi ikke, men der er måske noget om snakken, hvis du er sulten efter en lækker sandwich. For så må lykken da være denne ’rainbow sandwich’!

Regnbue-mad i skønne farver er på mode – i hvert fald hvis man skal tro på Instagram og de andre sociale medier, der bobler over af farvestrålende mad. 

Men hvor rainbow bagels og regnbue-pandekager ofte er fyldt med kunstige farvestoffer, så får du naturens helt ægte farveeksplosion i denne skønne sandwich. 

Her har vi nemlig lagt alskens lækre og sprøde grøntsager i lag, og toppet med saftig kylling i silketynde skiver. Tilsammen giver det en sandwich med masser af knas og smag – og så er den ovenikøbet super flot at se på.

En lækker servering, som man næsten kun kan blive i godt humør af. 


Tips

  • Hvis du gerne vil undgå mælkeprodukter – eller bare har lyst til noget andet end flødeost – kan du fint udskifte flødeosten med for eksempel denne lækre persillepesto eller en anden købe pesto efter smag. Du kan også sætte ekstra kulør på din frokost ved at bruge denne flotte, pink rødbedehummus i sandwichen. Når du selv laver en hjemmelavet spread, er en sandwich en super god måde til at få brugt de sidste rester af både pesto og hummus. Og så smager det bare rigtig godt.
  • Når du har gang i mange grøntsager i køkkenet, så husk, at du altid kan samle dine rester sammen til en lækker salat. Og hvis du går efter den model, der kaldes en ’chopped salad’, altså en finthakket salat, så kan du snildt få brugt alle de skæve ender. Skær blot alle dine grøntsagsbidder i helt fine tern med en skarp kniv, og vend med en dressing a la den, vi bruger i vores regnbue-sandwich, nemlig olie, citron, salt og peber. Det giver dig en lækker, saftig salat, hvor alle de gode smage fra de forskellige grøntsager blander sig med hinanden. Også perfekt til en enkel madpakke, hvor du kan supplere med en lækker klap-sammen af rugbrød og vores gode, magre spegepølse for en god og alsidig frokost.
  • I denne opskrift bruger vi surbrød (og det kan fint være daggammelt brød, som du rister), men du kan også få en rigtig lækker sandwich ud af en hjemmebagt bolle eller brød. Prøv for eksempel at bage disse fyldige rugbrødsboller – eller hvad med de delikate sandwichbrød med grøntsager?

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱