Syltede svampe

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Syltede svampe

  • 15 min.

Ingredienser

  • 2½ dl æbleeddike
  • 4 spsk. honning
  • 1 kvist timian
  • 400 g svampe
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • Sort peber
Print opskrift

Opskriften passer til et lille patentglas (1/2 liter).

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Kog 2,5 dl æbleeddike med 4 spsk. honning og 1 kvist timian.
  2. Kom 400 g rengjorte svampe i mindre stykker i gryden med 3 spsk. appelsinsaft, sort peber og lad det koge i 3-5 min.
  3. Find et patentglas frem og sæt en kedel vand over at koge. Hæld en lille sjat Atamon i glasset og låget. Skold glasset med det kogende vand, og hæld det derefter ud.
  4. Kom til sidst de syltede svampe i patentglasset.
  5. Nu er de syltede svampe klar til servering - brug dem eksempelvis i Wrap med kylling, syltede svampe og rød spidskål.

 

Lækre syltede svampe - et smagsboost til alle dine retter

Her er en super nem opskrift på syltede svampe. Syltede svampe er en virkelig lækker og aromatisk måde at pifte sin mad op på. Ideen med at sylte svampe er, at du altid vil have et lækkert tilbehør til både din sandwich, smørrebrød, på din salat, din bowl, i en wrap eller til et væld af varme eller kolde retter. Og de kan bruges både til frokosten eller aftensmaden.

Velbekomme!


Tips

  • Denne måde at sylte svampe på er faktisk en ret smart måde at sylte alle mulige typer af grøntsager på. Du kan enten vælge lige de grøntsager, du har lyst til, eller sylte en rest af en portion af en grøntsag, så du undgår madspild. Du skal bare være sikker på, at grøntsagen stadig er helt frisk, inden du går i gang. Prøv for eksempel at sylte små buketter af blomkål, skiver af små courgetter i forskellige farver eller radiser. Du kan også prøve vores opskrifter på syltede gulerødder eller syltet fennikel.
  • Husk at følge de gode hygiejneråd i opskriften – så holder de syltede svampe sig friske og lækre i længere tid! Det er også vigtigt altid at tage svampene op af glasset med en helt ren gaffel. Hvis du passer på dine syltede svampe, kan det faktisk godt betale sig at lave dobbelt portion.

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 630
Energi (kcal) 65 410
Energi (kJ) 272 1715
Fedt (g) 0,1 1
 - heraf mættede fedtsyrer (g) 0,0 0,1
Kulhydrater (g) 15 92
 -heraf sukkerarter (g) 10,8 68
Kostfibre (g) 0,5 3,4
Protein (g) 1 7
Salt (g) 0,0 0,1
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱