Syltede svampe

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Syltede svampe

  • 15 min.

Ingredienser

  • 2½ dl æbleeddike
  • 4 spsk. honning
  • 1 kvist timian
  • 400 g svampe
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • Sort peber
Print opskrift

Opskriften passer til et lille patentglas (1/2 liter).

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Kog 2,5 dl æbleeddike med 4 spsk. honning og 1 kvist timian.
  2. Kom 400 g rengjorte svampe i mindre stykker i gryden med 3 spsk. appelsinsaft, sort peber og lad det koge i 3-5 min.
  3. Find et patentglas frem og sæt en kedel vand over at koge. Hæld en lille sjat Atamon i glasset og låget. Skold glasset med det kogende vand, og hæld det derefter ud.
  4. Kom til sidst de syltede svampe i patentglasset.
  5. Nu er de syltede svampe klar til servering - brug dem eksempelvis i Wrap med kylling, syltede svampe og rød spidskål.

 

Lækre syltede svampe - et smagsboost til alle dine retter

Her er en super nem opskrift på syltede svampe. Syltede svampe er en virkelig lækker og aromatisk måde at pifte sin mad op på. Ideen med at sylte svampe er, at du altid vil have et lækkert tilbehør til både din sandwich, smørrebrød, på din salat, din bowl, i en wrap eller til et væld af varme eller kolde retter. Og de kan bruges både til frokosten eller aftensmaden.

Velbekomme!


Tips

  •  Denne måde at sylte svampe på er faktisk en ret smart måde at sylte alle mulige typer af grøntsager på. Du kan enten vælge lige de grøntsager, du har lyst til, eller sylte en rest af en portion af en grøntsag, så du undgår madspild. Du skal bare være sikker på, at grøntsagen stadig er helt frisk, inden du går i gang. Prøv for eksempel at sylte små buketter af blomkål, skiver af små courgetter i forskellige farver eller radiser. Du kan også prøve vores opskrifter på syltede gulerødder eller syltet fennikel.
  • Husk at følge de gode hygiejneråd i opskriften – så holder de syltede svampe sig friske og lækre i længere tid! Det er også vigtigt altid at tage svampene op af glasset med en helt ren gaffel. Hvis du passer på dine syltede svampe, kan det faktisk godt betale sig at lave dobbelt portion.

Leder du efter sunde og grønne opskrifter? Så er du kommet til det rigtige sted.

Den Grønne Slagters opskrifter er lavet på de bedste råvarer, magert kød og så har vi skåret overflødigt fedt væk og tilført lidt ekstra grønt, hvor vi kan.

Det behøver dog ikke at være kedeligt af den grund. Vores opskrifter er stadig fyldt med velsmag.

Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer. Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise hele 8 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse.

Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt. Her kan du nøjes med 1,5% fedt og hele 21 g protein. Gå på opdagelse i vores opskriftsunivers og find endnu flere sunde og lidt grønnere opskrifter til både madpakken, frokosten og aftensmaden.