Focaccia med spegepølse, tapenade, mozzarella og basilikum

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Focaccia med spegepølse, tapenade, mozzarella og basilikum

  • 10 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 stk. focaccia á 120 g stk.
  • 1 dl oliventapenade
  • 1 stk, frisk mozarella
  • 80 g Den Grønne Slagter Spegepølse
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 dl frisk basilikum
  • Flagesalt
  • Friskkværnet sort peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Lun eventuelt din focaccia på brødristeren, hvis du ønsker en lun sandwich. Flæk focacciaen, hvis den er meget tyk, og du foretrækker en sandwich.
  2. Fordel oliventapenaden på de to stykker focaccia.
  3. Anret rustikke stykker af frisk mozzarella, spegepølse og basilikum.
  4. Dryp lidt olivenolie over og smag til med friskkværnet sort peber og flagesalt.

Velbekomme!

 

Skønt focaccia-brød med masser af Middelhavs-smag

Mamma Mia! Med denne lækre anretning er det ikke svært at drømme sig væk fra en smågrå hverdag og sende smagsløgene på en hurtig rejse til Middelhavet. Vi har nemlig samlet en god håndfuld af alle de lækre delikatesser, der gør rigtig mange af os vilde med Middelhavskystens mad, hvad enten vi taler Italien, Spanien eller Sydfrankrig.

Grundlaget for anretningen er et lækkert stykke focaccia, som du sikkert kender. Focaccia er et super delikat, ’fluffy’ stykke hvidt brød, som bages relativt fladt, og gerne med en god topping af olivenolie, flagesalt og et godt drys krydderurter som for eksempel rosmarin eller salvie. Focacciaen stammer fra Italien, hvor man faktisk har kunnet spore brødet helt tilbage fra før de gamle romere – og vi undrer os ikke over, at brødet stadig er en succes i dag!

Det er nemt at bage sit eget focaccia, og du vil typisk kunne bruge den samme dej, som du ellers vil bruge til hvide baguettes. Hemmeligheden bag et godt foccacia er at lade dejen hæve rigtig længe i den flade form inden bagningen. Lige her vil de fleste nok foretrække en dej af almindeligt, hvidt mel – men hvis du foretrækker et stykke fuldkornsbrød til din sandwich, så prøv vores opskrift på Brød til sandwich her, hvor der er masser af fuldkorn, frø og kerner i.

Fyldet i foccaciaen har vi også fundet i Middelhavsegnene – her leger vi nemlig både med oliventapenade, basilikum, olivenolie og den lækre, bløde mozzarella. Alt bindes sammen af vores spegepølse med nøglehul, som et godt alternativ til en klassisk spegepølse.

 


Tips

  • Lyst til en rigtig sprød og ostedryppende varm sandwich? Så prøv at riste din focaccia i en toaster, når du har lagt sandwichen sammen. Du kan også stege sandwichen på panden, men husk at presse lidt ned på toppen med en paletkniv, så du får varmen godt ind i brødet. Server eventuelt lidt grønt til, for eksempel en gang grønne salatblade, toppet med syltet fennikel. Du kan også servere en gang søde kartofler a la Hasselback til for et fuldt måltid med masser af grønt.
  • I denne opskrift har vi brugt oliventapenade til at smøre sandwichen med. Tapenade er en slag sydfransk olivenpuré, som indeholder masser af smag, blandt andet den karakteristiske bitterhed fra oliven, blandet med den salte smag og den lækre, cremede fedme fra olivenolien. Men du kan bruge en masse andre ’smørelser’, og stadig ramme den helt rigtige middelhavsstemning. Prøv for eksempel en pesto af soltørret tomat, basilikum eller persille. Eller smør med et tyndt lag færdigkøbt aioli.
  • Lyst til lidt ekstra grønt i sandwichen? Må vi så anbefale en gang rigtig søde og krydrede små cocktailtomater i tynde skiver? Tomaterne passer perfekt ind i alle Middelhavssmagene – ja, faktisk får du hermed lavet den klassiske Caprese-salat, som er den syditalienske klassiker med tomat, mozzarella og basilikum. Sammen med vores lækre spegepølse er der fuldt knald på smagene i denne sandwich!

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱