Rugbrød med hamburgerryg og gulerodspuré
- 20 min.
- 1 person
Ingredienser
- 2 skiver Den Grønne Slagter Hamburgerryg
- 1 tsk. olivenolie
- 100 g gulerod
- 50 g pastinak, persillerod eller knoldselleri
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids sort kværnet peber
- 2 salatblade
Sådan tilbereder du retten
Gulerodspuré
- Skræl gulerødder og pastinak, persillerod eller knoldselleri.
- Skær rodfrugterne i firkanter på 2x2 cm.
- Bring vand i kog i en gryde og tilføj rodfrugterne. Tilføj også salt.
- Kog rodfrugterne møre, så de slipper, når du stikker en gaffel i dem.
- Hæld vandet fra de kogte rodfrugter og kom dem i en blender sammen med et par spiseskefulde af kogevandet og olivenolie.
- Blend indtil du har en helt fin puré.
- Smag til med salt og peber.
- Stil til side for at køle af.
Servering
- Smør rugbrødet med tykt lag gulerodspuré og læg salatblad og 2 skiver hamburgerryg.
- Anret på en tallerken eventuelt sammen med gnavegrønt.
- Velbekomme!
Tips
Medbring rugbrød med hamburgerryg
Skal du have den lækre rugbrødsmad med på madpakken, foreslår vi, at du pakker gulerodspuréen i en lille bøtte for sig og venter med at smøre maden, til du skal spise den. Sådan undgår du at rugbrødet bliver blødt – og at din frokost i stedet er frisk og sprød.
Få flere opskrifter til madpakken
Andet hamburgerryg tilbehør
Der findes et utal af måder, du kan pifte din mad med hamburgerryg op. Den mest klassiske er med agurkeskiver, men faktisk smager hamburgerryg lækkert med mange forskellige slags tilbehør. Prøv eksempelvis at toppe den med syrlige æbler og hakkede mandler.
Se opskrift på hamburgerryg med æbletopping
Madpakke inspiration
Det er ikke altid let at finde på nye idéer til madpakken, og hos mange er rugbrød bare en sikker vinder – heldigvis er der mange måder, man kan variere de elskede rugbrødsmadder. Vi har skabt et helt univers, hvor vi forsøger at inspirere til at lave lækre og nemme madpakker oftest ud fra de madder, vi allerede kender og elsker.
Se rugbrød med rullepølse og radisesalat
Næringsindhold i opskriften |
||
Næringsindhold pr. 100 g | Næringsindhold pr. person i opskriften | |
Total antal gram | 100 | 195 |
Energi (kcal) | 68 | 131 |
Energi (kJ) | 283 | 550 |
Fedt (g) | 3.0 | 6 |
- heraf mættede fedtsyrer (g) | 0.5 | 0.9 |
Kulhydrater (g) | 8 | 16 |
- heraf sukkerarter (g) | 3.4 | 7 |
Kostfibre (g) | 2.7 | 5.3 |
Protein (g) | 3 | 7 |
Salt (g) | 0.3 | 0.6 |
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme | ||
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) | ||
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten |
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.