Rugbrød med hamburgerryg og gulerodspuré

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Rugbrød med hamburgerryg og gulerodspuré

  • 20 min.
  • 1 person

Ingredienser

  • 2 skiver Den Grønne Slagter Hamburgerryg
  • 1 tsk. olivenolie
  • 100 g gulerod
  • 50 g pastinak, persillerod eller knoldselleri
  • 1 knivspids salt
  • 1 knivspids sort kværnet peber
  • 2 salatblade
Print opskrift

Klassisk rugbrød med hamburgerryg og grønt

Der er bestemt ingenting i vejen med en rugbrødsmad med hamburgerryg, men har du god tid til at anrette frokosten en dag, kan du sagtens pifte klassikeren op med grønne elementer, så den bliver endnu mere lækker og velsmagende.

I denne opskrift har vi taget udgangspunkt i hamburgerryg maden, som vi kender den, men vi har smurt rugbrødet med en lækker gulerodspuré, der giver masser af smag og farve til den velkendte frokost favorit.

 


Sådan tilbereder du retten

Gulerodspuré

  1. Skræl gulerødder og pastinak, persillerod eller knoldselleri.
  2. Skær rodfrugterne i firkanter på 2x2 cm.
  3. Bring vand i kog i en gryde og tilføj rodfrugterne. Tilføj også salt.
  4. Kog rodfrugterne møre, så de slipper, når du stikker en gaffel i dem.
  5. Hæld vandet fra de kogte rodfrugter og kom dem i en blender sammen med et par spiseskefulde af kogevandet og olivenolie.
  6. Blend indtil du har en helt fin puré.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Stil til side for at køle af.

Servering

  1. Smør rugbrødet med tykt lag gulerodspuré og læg salatblad og 2 skiver hamburgerryg.
  2. Anret på en tallerken eventuelt sammen med gnavegrønt.
  3. Velbekomme!


Tips

Medbring rugbrød med hamburgerryg

Skal du have den lækre rugbrødsmad med på madpakken, foreslår vi, at du pakker gulerodspuréen i en lille bøtte for sig og venter med at smøre maden, til du skal spise den. Sådan undgår du at rugbrødet bliver blødt – og at din frokost i stedet er frisk og sprød.

Få flere opskrifter til madpakken

Andet hamburgerryg tilbehør

Der findes et utal af måder, du kan pifte din mad med hamburgerryg op. Den mest klassiske er med agurkeskiver, men faktisk smager hamburgerryg lækkert med mange forskellige slags tilbehør. Prøv eksempelvis at toppe den med syrlige æbler og hakkede mandler.

Se opskrift på hamburgerryg med æbletopping

Madpakke inspiration

Det er ikke altid let at finde på nye idéer til madpakken, og hos mange er rugbrød bare en sikker vinder – heldigvis er der mange måder, man kan variere de elskede rugbrødsmadder. Vi har skabt et helt univers, hvor vi forsøger at inspirere til at lave lækre og nemme madpakker oftest ud fra de madder, vi allerede kender og elsker.

Se rugbrød med rullepølse og radisesalat

 

Næringsindhold i opskriften

  Næringsindhold pr. 100 g Næringsindhold pr. person i opskriften
Total antal gram 100 195
Energi (kcal) 68 131
Energi (kJ) 283 550
Fedt (g) 3.0 6
- heraf mættede fedtsyrer (g) 0.5 0.9
Kulhydrater (g) 8 16
- heraf sukkerarter (g) 3.4 7
Kostfibre (g) 2.7 5.3
Protein (g) 3 7
Salt (g) 0.3 0.6
*Dette er estimerede næringsværdier, som kan variere afhængigt af de ingredienser, du bruger derhjemme
**Størstedelen af ingrediensernes næringsværdi er hentet fra Frida-databasen (Danmark) og FNDDS-databasen (USA) 
***De ingredienser, hvor fedtprocenten ikke er angivet, kan tilføje variationer i disse næringsværdier. De mest almindelige her er: Mælk (0,5%), fløde (9%) og yoghurt (0,1%), medmindre andet er angivet i ingredienslisten

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱