Ristet rugbrød med scrambled eggs og Jægerpølse

(1 vurderinger) Min vurdering: 0

Ristet rugbrød med scrambled eggs og Jægerpølse

  • 25 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 2 skiver groft rugbrød
  • Smør
  • 6-8 skiver Den Grønne Slagter Jægerpølse
  • 4 æg
  • ½ dl vand
  • 6-8 stk. aspargesbroccoli, let blancheret
  • En god håndfuld spinat, skyllet
  • Olivenolie
  • 40 g parmesanflager
  • Spire eller karse til pynt
  • Salt og peber
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

  1. Smør rugbrødet med smør, og rist skiverne på en varm pande.
  2. Læg rugbrødet på tallerkenerne og top med skiverne af Jægerpølse.
  3. Sauter spinatbladene i lidt smør på en pande, og smag til med en anelse salt og peber.  Hæld spinaten over på en tallerken og hold den varm, mens du tilbereder resten af retten.
  4. Pisk æggene sammen med vandet og smag til med salt og peber.
  5. Kom lidt olivenolie på pande og varm den op til medium varme
  6. ’Scramble’ æggene på panden ved jævnligt at skubbe til den stivnede æggemasse på pandens bund, indtil æggene er næsten tilberedte. Fjern panden fra varmen, og lad æggene stivne færdig ved eftervarmen.
  7. Fordel de lune røræg oven på Jægerpølsen.
  8. Top æggene med skiftevis aspargesbroccoli og spinat.
  9. Pynt til sidst med parmesanflager, spirer og et drys peber.
  10. Server den lune anretning med det samme.

Velbekomme!

 

Skøn frokostret med Jægerpølse og cremede æg

Her får du opskriften på en dejlig frokostret, der både er nem, mættende og med virkelig meget smag. Vi topper nemlig vores gode krydrede Jægerpølse med scrambled æg – også kendt som røræg, og så suppleret med masser af godt grønt. Det regnes for lidt af en kunst at lave de perfekte røræg, men det kan du læse mere om under TIPS.

Retten er super dekorativ, så anret den gerne på smukke tallerkener – så er den helt klart præsentabel nok til at servere for gæster i en hurtig vending. Brug endelig aspargesbroccoli, der er tilovers fra aftensmaden dagen før, eller erstat med kogte bønner, broccoli eller avocado.

 


Tips

  • Vores nøglehulsmærkede Jægerpølse er lavet på mager gris og tilsat 30 procent grøntsager som fennikel, pastinak og persillerod, og derudover krydret med hvidløg og purløg. Det giver en dejlig, let pølse med masser af saftighed og smag, og det gør pølsen til en lækker medspiller i denne frokostret. Hvis du har lyst til en anden form for kød, kan du for eksempel erstatte Jægerpølsen med vores Kalkunbacon, der er lavet af saftigt kalkunoverlår og røget over bøgeflis. Så er du ovre i de klassiske toner fra den gode gamle kombination af æg og bacon, men bare med et markant grønt indslag i form af spinat og den lækre aspargesbroccoli. 
  • Scrambled eggs – eller bare røræg på dansk – er en af de absolutte klassiske tilberedninger af æg, og det siges, at den gode kok kendes på, hvordan hun eller han evner at tilberede sine røræg. Det er helt individuelt, hvor cremet eller tilberedt man ønsker sine røræg, men det er en god ide at tage panden af blusset lidt før, æggene har nået det punkt, du godt kan lide, for så klarer eftervarmen fra panden det sidste. Hvis du ikke er til røræg, så kan du også tilberede denne ret med et par spejlæg eller smilende æg – eller måske endda kaste dig ud i at pochere et par æg.
  • Har du lyst til lidt ekstra ’snask’ oven på denne skønne anretning? Bare lige for at tilføje lidt mere grøn farve og smag? Så kan vi varmt anbefale at supplere retten med en lækker persillepesto, som både er nem og hurtig at lave, og som giver masser af lækker ’urtet’ smag til din æggeret med den saftige jægerpølse. Du kan sagtens lave en portion og opbevare den i køleskabet i op til en uge, og så bruge pestoen i sandwiches, som dip til bagte grøntsager eller som dryp på en suppe.

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱