Buddha bowl med pålæg

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Buddha bowl med pålæg

 • 30 min.
 • 4 personer

Ingredienser

 • 8 skiver Den Grønne Slagter Hamburgerryg eller andet pålæg
 • 2 avokadoer
 • 2 dl snittet salat
 • 2 dl kogte røde linser eller andre bælgfrugter
 • 1 dl kogte bønner eller kikærter
 • 2 dl kogte eller bagte grove grøntsager ( f.eks. grønkål eller rodfrugter)
 • 0,5 dl oliven, soltørrede tomater, feta eller lignende
 • 0,5 citron
 • 1 spsk. olivenolie
Print opskrift

Sådan tilbereder du retten

 1. Skær brede strimler af Den Grønne Slagter Hamburgerryg – eller din egen Den Grønne Slagter pålægsfavorit - og læg pålægget i en smuk salatskål.
 2. Arranger små bunker af de øvrige ingredienser, som bagte grøntsager, kogte bønner og linser, ved siden af.
 3. Giv det hele nogle små dryp af en god olie og friskpresset citron.
 4. Servér straks, eller kom den i køleskabet til en madpakke dagen efter. 

Velbekomme!

 

Prøv den smukke ”Buddha Bowl”

Det er blevet meget populært at lave sine salater og grøntsager i såkaldte ”bowls”. En af vores favorit bowler er den, man kalder ”Buddha Bowl”. Princippet er, at man placerer sine forskellige ingredienser rundt i en skål, så retten fremstår smuk og indbydende. Det fantastiske ved bowler er, at du ikke skal lade sig begrænse af opskrifter og lignende. Du kan bruge lige de ingredienser, du ønsker, eller bruge de grøntsagsrester, du har i køleskabet. Det gør ”Buddha Bowl” til en fantastisk ret, når dagligdagen skal være nem og lidt grønnere.

 I vores udgave bruger vi blandt andet avokado, oliven og bønner, og så er salatens ’base’ linser. Sammen med vores Hamburgerryg eller andre af vores mange pålægstyper får du en super god salat, der er visuelt smuk og som er dejlig og mættende at have med på en travl hverdag. Bowler fungerer både godt som en flot frokost-anretning, men også til at tage med på farten. Find blot den rette boks og anret så dine ingredienser rundt omkring i boksen.

 ”Buddha Bowl” er altså både god til madpakken, den store frokost eller evt. til den nemme aftensmad.

 


Tips

 • Hvis du godt kan lide salater, som både kan være dekorative frokostretter eller smukke og nærende madpakker, så har vi flere opskrifter på frokostretter til dig. Prøv f.eks. vores Asiatisk to-go salat, der udover at være en fantastisk introduktion til det asiatiske køkken også er utroligt velsmagende. Den er fyldt med grøntsager, fuldkorsnudler, en aromatisk asiatisk-inspireret dressing samt vores velsmagende Den Grønne Slagter Kyllingebryst Klassisk. Hvis du er på udkig efter en salat med mere protein, så prøv vores Proteinsalat med kyllingebryst og chili. Den er fyldt med grøntsager, er nem at lave, og så smager den dejligt.
 • Hvis du savner inspiration til, hvordan du kan sætte dit eget præg på ”Buddha Bowlen”, så kan vi sagtens hjælpe dig. Hvis du alligevel har æg i køleskabet, så kan du prøve at lave et blødkogt æg. Placer det ved de røde linser, og lad så æggeblommen creme dine linser. Det giver en super smag, samtidig med at du tilføjer mere protein til retten, som kan være med til at give en mæthedsfornemmelse. Du kan også give din ”Buddha Bowl” lidt ekstra syrlighed ved at lave dine egne syltede rødløg. Det giver en fantastisk smag, og så kan man sagtens gemme resten og bruge en anden gang.
 • Skal det være vegetarisk, så lav bowlen med Den Grønne Slagter Veggie Pålæg. Det er et super godt alternativ til hamburgerryggen i opskriften og sikrer dig både den gode smag og fylde. Vores veggie pålæg er nemlig et godt alternativ til alle dem, der ønsker at skære lidt ned på kødet i hverdagen. 

Disse produkter kan du bruge i opskriften

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱