
Vegetar smørrebrød med veggie spegepølse
- 20 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 2 dl plantebaseret mayo
- ½ dl hakket basilikum
- ½ dl hakket estragon
- ½ dl hakket purløg
- 1 lille fed hvidløg
- 1 spsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet sort peber
- 4 skiver rugbrød
- 1 håndfuld salat
- 1 pk. Den Grønne Slagter Veggie Spegepølse
- 3 stk skiveskåret minipeberfrugt i forskellige farver
- 1 dl syltede rødløg
Sådan tilbereder du retten
- Kom plantebaseret mayo ned i et højt glas sammen med basilikum, estragon, purløg, hvidløg og citron.
- Blend det hele med en stavblender, indtil det bliver en samlet urtemayo.
- Smag til med salt og friskkværnet sort peber.
- Smør et lag urtemayo ud over rugbrødene.
- Tilføj salat, veggie spegepølse og peberfrugt.
- Pynt til sidst af med syltet rødløg og eventuelt lidt ekstra urter.
- Velbekomme!
Se opskriften som video:
Tips
Pift din vegetar spegepølsemad op med hjemmelavet tilbehør
Vil du tage din vegetariske spegepølsemad til nye højder, er hjemmelavet tilbehør vejen frem. Prøv en lækker persillepesto, der giver et strejf af friskhed og urtesmag til din mad. Eller giv dine smørrebrød et unikt twist med syltede svampe, der tilfører en dejlig syrlighed og tekstur til hver bid. Og selvfølgelig, lad os ikke glemme den hjemmelavede aioli, der er så cremet og lækker, at den vil få din smørrebrødsmadpakke til at skille sig ud.
En madpakke favorit: Rugbrødsmadder
Når det kommer til klassiske madpakker, er rugbrødsmadder altid en favorit! Det gode ved rugbrødsmadder er, at de er nemme at pakke og tage med på farten, så du nemt kan nyde et velsmagende og mættende måltid, uanset hvor dagen bringer dig hen.
Denne opskrift på vegetarisk smørrebrød er blot ét eksempel på en luksus rugbrødsmad, men der findes et hav af gode opskrifter – og vi har samlet alle vores opskrifter på rugbrødsmadder i ét stort inspirationsunivers til dig.
Appetit på mere? Se flere opskrifter her
Disse produkter kan du bruge i opskriften
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.