Syltede rødløg til sandwich, salat og rugbrød

(2 vurderinger) Min vurdering: 0

Syltede rødløg til sandwich, salat og rugbrød

Ingredienser

 • 2-3 rødløg
 • 2 dl æblecider eddike
 • 1 dl vand
 • 1½ dl sukker
 • 3 stk. stjerneanis
 • 10 peberkorn
Print opskrift

Opskrift på syltede rødløg

Syltede rødløg er en lækker, farvestrålende og aromatisk måde at pifte enhver mad op. Med hjemmelavede syltede rødløg, har du altid et lækkert tilbehør til både din sandwich, smørrebrød, din salat, din bowl, eller din wrap. Her er en nem opskrift på syltede rødløg.

 

Madder med syltede rødløg

Mange af vores pålægstyper er baseret på gris eller kylling, og her passer de pikante, syltede rødløg rigtig godt til det milde, saftige kød. Vi kan for eksempel anbefale syltede rødløg til alle vores opskrifter med rullepølse.

Vil du variere smagen på dine rødløg, ved enten at gøre dem mere eller mindre søde eller syrlige, så kan du skrue op eller ned for sukkermængden.

 


Sådan tilbereder du retten

 1. Skær top og bund af rødløgene, men skær så lidt af roden, at løget stadig hænger sammen forneden. Skræl ’papiret’ af løget. Gør det eventuelt under lidt rindende vand for en nem, blød skal.
 2. Snit rødløget i tynde både eller skiver, enten på langs eller på tværs, alt efter hvad du bedst kan lide.
 3. Kog æbleeddike, vand og sukker op i en gryde med stjerneanis og sorte peberkorn til sukkeret er opløst.
 4. Find dit patentglas frem og sæt en kedel vand over at koge. Hæld en lille sjat Atamon i glasset og låget. Skold glasset med det kogende vand, og hæld det derefter ud.
 5. Kom de snittede rødløg i det varme, skyllede glas. Hæld den varme lage over rødløg og lad dem trække på køl indtil brug. 
 6. De syltede rødløg kan holde sig i mindst 3-4 uger.

 


Tips

Krydr de syltede rødløg efter din smag

Der er uendeligt mange måder at variere krydringen af dine syltede rødløg på. Det handler bare om at vælge de krydderier fra skuffen, du holder allermest af, og som passer til den mad, du har i tankerne.

Prøv at variere med for eksempel kanelstænger, fennikelfrø, laurbærblade, citronskal, dild, ingefær eller chili. Valget er dit – og du kan snildt blande de forskellige krydderier!

Prøv også syltede svampe

Hvor længe kan syltede rødløg holde sig?

Følger du de gode hygiejneråd i opskriften, holder dine syltede løg sig friske og lækre! Derudover er det vigtigt altid at tage løgene op af glasset med en helt ren gaffel. Hvis du passer på dine syltede rødløg, kan det faktisk godt betale sig at lave dobbelt portion. Løgene mister lidt af farven efterhånden, men smager stadig skønt.

Kast dig over syltede fennikel

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱