Hjemmelavet aioli med masser af smag

(0 vurderinger) Min vurdering: 0

Hjemmelavet aioli med masser af smag

  • 10 min.
  • 2 personer

Ingredienser

  • 1 æggeblomme
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. friskkværnet peber
  • 1 tsk. æbleeddike eller hvidvin
  • 2 fed finthakkede hvidløg
Print opskrift

Nem, lækker og luftig hvidløgsmayonnaise

Med denne hjemmelavede aioli kan du løfte dine retter til nye højder. På bare 10 minutter kan du blande de enkle ingredienser til en silkeblød hvidløgsmayonnaise, der passer perfekt til alt fra friske grøntsager til sprøde pommes frites.

Æggeblommen danner basen for den luftige konsistens, mens eddike og friskkværnet peber tilfører et strejf af syrlighed og krydret bid. Men det er hvidløget, der er den ægte stjerne: Med to finthakkede fed hvidløg får aiolien sin lækre, velkendte smag.

 


Sådan tilbereder du retten

  1. Pisk æggeblommen sammen med eddike, salt og peber med en elpisker i ca. 1 min.
  2. Pisk herefter olien i - lidt efter lidt, i en tynd stråle.
  3. Hvis der kommer for meget olie i ad gangen, skiller den.
  4. Smag aiolien til med ekstra salt, peber og evt. eddike.

Velbekomme!

Se opskriften som video her:

 


Tips

Hjemmelavet aioli er et alsidigt tilbehør

Aioli er en kold sauce, som kan tjene flere forskellige funktioner i en ret. Du kan både bruge den som dip til pomfritter eller sprøde grøntsagsstave. Eller du kan bruge den som smørelse i en wrap, pita eller sandwich – og når aiolien til og med er hjemmelavet, smager den bare endnu bedre.

Prøv aioli i en kyllingesandwich

 

Pift din aioli op med ekstra smage

Du kan lave forskellige smagsvarianter af den populære hvidløgsmayonnaise ved at tilføje friske krydderurter, ristede krydderier eller en smule citronskal. Vær kreativ i køkkenet, og skab din egen personlige version af aiolien.

Lav også din egen bearnaisemayo

Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?

 

Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.

Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.

 

Vi håber det giver dig lyst til at leve lidt sundere🌱