
Hjemmelavet aioli med masser af smag
- 10 min.
- 2 personer
Ingredienser
- 1 æggeblomme
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. friskkværnet peber
- 1 tsk. æbleeddike eller hvidvin
- 2 fed finthakkede hvidløg
Sådan tilbereder du retten
- Pisk æggeblommen sammen med eddike, salt og peber med en elpisker i ca. 1 min.
- Pisk herefter olien i - lidt efter lidt, i en tynd stråle.
- Hvis der kommer for meget olie i ad gangen, skiller den.
- Smag aiolien til med ekstra salt, peber og evt. eddike.
- Velbekomme!
Tips
Hjemmelavet aioli er et alsidigt tilbehør
Aioli er en kold sauce, som kan tjene flere forskellige funktioner i en ret. Du kan både bruge den som dip til pomfritter eller sprøde grøntsagsstave. Eller du kan bruge den som smørelse i en wrap, pita eller sandwich – og når aiolien til og med er hjemmelavet, smager den bare endnu bedre.
Prøv aioli i en kyllingesandwich
Pift din aioli op med ekstra smage
Du kan lave forskellige smagsvarianter af den populære hvidløgsmayonnaise ved at tilføje friske krydderurter, ristede krydderier eller en smule citronskal. Vær kreativ i køkkenet, og skab din egen personlige version af aiolien.
Appetit på mere? Se mere tilbehør her
Leder du efter inspiration og smagfulde opskrifter?
Så gå på opdagelse i vores opskriftsunivers, hvor du finder tips og inspiration til både madpakken, frokosten og aftensmaden. Du kan fx lave en wrap med rullepølse, kål og spirer.
Hvis du laver den med Den Grønne Slagters rullepølse, kan du faktisk spise ca. 7 stykker før du får samme mængde fedt som i én skive almindelig rullepølse. Du kan også lave et æggenet med kyllingebryst og grønt.